Bačka Palanka nakon nevremena: Štetu pretrpeli poljoprivredni usevi, škole i vrtići

Bačka Palanka pretrpela je veliku štetu nakon olujnog nevremena u ponedeljak, 3. juna.
Štetu su pretrpeli poljoprivredni usevi, na površini između četiri i pet hiljada hektara, oštećeni su stambeni objekti, škole i vrtići.
 
Velika šteta nastala je i na zgradi Narodne biblioteke "Veljko Petrović", gde je oštećen krov.
Potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić obišla je danas Bačku Palanku nakon olujnog nevremena.
 
Ona je potvrdila nastojanja Pokrajinske vlade i zalaganje predsednice Maje Gojković za sanaciju štete i otklanjanje posledica nevremena.
Božić je navela da je potrebno prilagođavanje pojedinaca, društava i država novonastalim vremenskim promenama, naročito u mestima koja imaju iskustva sa nepogodama.
 
Naglasila je da je neophodno preduzeti sve mere zaštite i osiguranja poljoprivrednih dobara, uz prilagođavanje namene sredstava iz budžeta Republike, Pokrajine i lokalnih samouprava kako bi se zajedničkim zalaganjem na najefikasniji način otklonila svaka vrsta štete koja se u ovom slučaju meri milionima dinara.
 
Prilikom obilaska, predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica izneo je podatke o nastaloj šteti, kao i o koracima koje su preduzeti u cilju sprečavanja nastanka veće štete - ispaljene su ukupno 182 protivgradne rakete u pravcu najugroženijih oblasti poput Bačke Palanke, Temerina i Bačkog Petrovca.
  • Dzoni

    11.06.2024 17:05
    Djilas kontrolise vreme i sve cini da radi protiv Srbije i srpskog seljaka...ova vlast je toliko toga uradila za poljoprivredu od 2012 i cenu dizela digla duplo i subvencije smanjila sa 100e po ha na 30e po ha i uvela odvodnjavanje kao porez na poljozemljiste i digla cenu arende i digla cenu djubriva a opet cenu psenice i kukuruza spustila jer "to je trziste i tako smo u mogucnosti"... Dakle, Djilas je kriv sto vec sada ne mozete da jedete meso svaki dan a uskoro ni 'leba jer zapamtite "Drzte Djilasa on je kriv" drzava nije nista kriva
  • Rile

    05.06.2024 21:21
    Maja gojković seda u traktor čim se steknu uslovi i sprema zemlju, baca veštak i sadi makar soju 000 da sanira štetu.Naravno to radi 25 sati dnevo da stigne,a i da se dokaže pred voljenim stranačkim sinčićem.
  • Neka piju jogurt

    05.06.2024 15:58
    Ne da nije bilo oluje, nego nijedna jedina kap kiše nije pala već 12 godina, to svi znaju.
    Ta navodna šteta je laž kojom opozicija napada sns.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina