"Bačka Topola prekosutra": Na dan izbora opština bila preplavljena vozilima somborskih tablica

Koalicija "Bačka Topola prekosutra" navela je da je na dan izbora Bačka Topola bila "preplavljena putničkim vozilima somborskih registracija" i posadama "aktivista SNS iz opštine Kula".
"Bačka Topola prekosutra": Na dan izbora opština bila preplavljena vozilima somborskih tablica
Foto: 021.rs
U Kuli se nisu održavali lokalni izbori.
 
U saopštenju su naveli da je SNS 2. juna u Bačkoj Topoli "protivzakonito dobila prostorije Kancelarije za mlade" i ceo sprat zgrade u kojoj se nalazi, da bi, kako su ukazali, "formirali kol centar sa duplim biračkim spiskovima".
"Ove radnje smo dokumentovali i objavili na društvenim mrežama, a o dešavanjima smo obavestili i policiju, ali bez rezultata", dodali su u ovoj koaliciji.
 
Naveli su da se Bačka Topola pominje na dva mesta u preliminarnim nalazima o lokalnim izborima misije kancelarija OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).
"Prijavljena je kupovina glasova ranjivih grupa stanovništva, dok je izborna lista SNS od strane Opštinske izborne komisije proglašena protivno propisanom redosledu kandidata", naveli su.
 
Saopštili su da "kupovina glasova nije bila ograničena samo na ranjive grupe", te da su "paketi i novac nuđeni mnogima", pa je, kako tvrde, "evidentno da su i na ovim izborima glasovi kupovani".
 
Ocenili su i da u bačkotopolskoj opštini podela na "naše" i "njihove" nikada nije bila izraženija, kao u ovoj predizbornoj kampanji.
 
"Savez vojvođanskih Mađara i SNS su nam demonstrirale kako se među narodima 'čiji je odnos na istorijskom maksimumu' mogu izazvati duboke i delekosežne podele", napomenuli su.
 
Kako su ukazali, "obe strane su kampanju bazirale na ideji da pripadnik drugog naroda ne sme biti predsednik opštine", 
 
"Na žalost u toj kampanji su i uspeli, što rezultati i pokazuju", smatraju.
 
Koalicija "Bačka Topola prekosutra" je navela i da je  "formirana sa idejom o važnosti toga ko imenom i prezimenom, znanjem i umećem obavlja javnu funkciju u ime i za građane zajednice, kao najsposobniji, a ne kao pripadnik određene nacionalne zajednice".
 
Podsetili su da će sa osvojena tri mandata u lokalnom parlamentu biti "produžena ruka građana", te naglasili da je u "apsolutno neravnopravnim izbornim uslovima podrška njihovoj listi značila herojstvo".
 
Koaliciju "Bačka Topola prekosutra – Topolya holnapután" čine Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Narodni pokret Srbije, Stranka slobode i pravde, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, a nosilac liste je građanski aktivista Aleksandar Bajić iz Neformalne grupe građana "Za Martinu – Martináért".
  • Kuljanin

    05.06.2024 18:59
    Znamo ih
    Stidimo ih se i mi normalni kuljani. Svi rade u opštini i JP, išli su i u Bgd kao SNS Palilula.
    Nije mi samo jasno kako se ne stide da im se slike iz Beograda dele po netu, ja bih se živ pojeo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina