Senta: Opozicija podnela krivičnu prijavu zbog sumnje na kupovinu glasova

Predstavnici opozicionih stranaka Narodni pokret Srbije, Građanski savez Mađara i grupe građana "Zajedno za bolju Sentu" predali su krivičnu prijavu u vezi sa navodnom kupovinom glasova.
Senta: Opozicija podnela krivičnu prijavu zbog sumnje na kupovinu glasova
Foto: 021.rs
Kako je saopšteno sinoć, krivična prijava podneta je protiv lica koja su u danima pred lokalne izbore 2. juna 2024. i na sam dan izbora izvršila krivično delo davanje i primanja mita u vezi sa glasanjem u korist vladajuće Srpske napredne stranke.
"Od tužilaštva očekujemo da nakon utvrđivanja svih činjenica, protiv imenovanih lica podigne optužni akt zbog krivičnog dela iz člana broj 156 Krivičnog zakonika, te da okrivljeni budu proglašeni krivim i osuđeni u skladu sa zakonom", dodaje se.
Prijava se odnosi na kupovinu glasova u mestima Tornjoš i Bogaraš gde su, prema navodima ovih opozicionih grupacija, za glasove davani gotovina ili paketi građanima, koji su bili obavezni da onda zaokruže broj dva na glasačkom listiću.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina