Kandidat za odbornika u Pećincima tvrdi da je otpušten zbog političkog angažmana

Kandidat za odbornika u Pećincima tvrdi da je dobio otkaz zbog učešća na izborima, odnosno objava na društvenim mrežama u kojima je kritikovao lokalnu vlast.
Duško Jovičić iz Demokratske stranke, Opštinski odbor Pećinci iz sela Karlovčić, je za N1 ispričao da iza njegovog otkaza stoji Milorad Pantić Luki, koordinator SNS za Pećince, za kojeg se tvrdi da "vedri i oblači" u tom mestu.
 
Jovičić kaže da su pritisci počeli dan pred izbore, u subotu 1. juna, kada mu je poslodavac rekao da mora da nađe neko rešenje za tog Lukija i da se smiri.
"Doslovce mi je rekao da moram povući sve objave sa svog profila i da će biti sve ok. Rekao sam poslodavcu da radi ono što mora, a ja ću ono što smatram ispravnim i da treba da se uradi u ovom selu", priseća se sagovornik N1.
 
Dodaje da je na društvenim mrežama pisao kritike koje su se odnosile na lokalni vodovod i infrastrukturu.
Kada su se izbori završili, a lista oko SNS potvrdila svoju vlast u Opštini pećinci sa čak 82,36 odsto glasova, odnosno 27 od 30 mandata, Jovičić je dobio otkaz.
 
Iz privatne firme su za N1 rekli da je moralo da dođe do smanjenja broja radnika i da nije bilo političkih pritiska u ovom slučaju.
 
Opština Pećinci je široj javnosti postala poznata kada je 2022. godine 13 dece ispisano iz vrtića jer njihovi roditelji nisu članovi SNS, odnosno članovi su i simpatizeri Demokratske stranke.
  • d

    07.06.2024 15:26
    vrtic
    A sta bi sa odgovornoscu za onu ispisanu decu iz vrtica 2022. godine?
  • Nizina

    07.06.2024 14:54
    Kada bi
    Posle smene vlasti izbacili sve koji su se "svojevojno" angažovali za SNS bi ostali na 1,5m ljudi.... što kaže na bedu i kako su ljudi pokorna bića kada nemaju nezavisne finansijske izvore da prežive. Naučili da ne grizu ruku koja ih hrani....
  • Geteborg

    07.06.2024 14:22
    Neka objasni neko ovom
    čoveku da ne živi u normalnoj državi već u sektaškoj državi neka krene da radi nešto pošteno ali na crno bez banaka bez računa majstorisanje moleraj šta god samo da je van sistema koja kontroliše sekta da postane finansijski nevidljiv za sistem pod stare dane ili neka uzme pasoš u rukama i neka beži iz svinjca od države dok još može da radi .

    Ne bi me začudilo da mu izbrišu i radni staž i odbiju penziju jer nije hteo da glasa sektu.

    Nivo nacističke Nemačke iz 30 ih godina prošlog veka je Srbija i Vojvodina sada ali onako na finjaka .

    Narod daj što daš.3,4 crvene za glas samo da se uzme nešto za dan izbora .


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina