Bivši učenik koji je u Bačkoj Palanci napao nastavnika ostaje u pritvoru bar do 9. jula

Maloletniku iz Bačke Palanke, koji je napao nastavnika TŠ "9. maj" u ovom mestu, produžen je pritvor i može trajati do 9. jula.
Bivši učenik koji je u Bačkoj Palanci napao nastavnika ostaje u pritvoru bar do 9. jula
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, ovaj šesnaestogodišnjak je 8. maja, kao bivši učenik ove škole, fizički napao i teško povredio nastavnika praktične nastave.
U Višem sudu u Novom Sadu za ovaj list navode da je maloletniku pritvor produžen iz razloga postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo za koje je osnovano sumnjiv i zbog načina izvršenja i težine posledice krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti.
Prema saznanjima Dnevnika, svedoci su ispitani, a istražni postupak je još u toku.
 
Podsetimo, 65-godišnjeg nastavnika Tehničke škole "9. maj" je 8. maja na času fizički napao bivši učenik, nanevši mu teške povrede.
 
Šesnaestogodišnjak je dan kasnije uhapšen i određen mu je pritvor za krivično delo napad na službeno lice u vršenju dužnosti.
  • NS

    10.06.2024 10:52
    Zakon
    Treba ukinuti sva ograničenja koja važe za izricanje kazni za maloletnike. To da neko nije napunio 14 ili 21 godinu ne sme da utiče na dužinu kazne. Onaj što je pobio mlade ljude u M. Orašju i Duboni, umesto 40 godina, dobiće 20 godina jer nije imao 21 godinu života. Kada izađe iz zatvora imaće 40 i biti u naponu snage kao okoreli kriminalac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina