Pedagoški asistent okrivljen za zlostavljanje dece u vrtiću u Odžacima pred sudijom u septembru

Pedagoški asistent I. O. (26) iz Bo­go­je­va, ko­ji se sum­nji­či za sek­su­al­no zlo­sta­vlja­nje dece iz vrtića u Odža­ci­ma, biće pred sudijom 3. septembra.
Pedagoški asistent okrivljen za zlostavljanje dece u vrtiću u Odžacima pred sudijom u septembru
Foto: 021.rs
U somborskom Višem sudu u toku je sudski postupak protiv pe­da­go­škog asi­sten­ta, koji je u fazi dokaznog postupka, a sa kog je javnost isključena.
 
Kako "Dnevnik" saznaje, na ročištu je odlučeno da suđenje bude nastavljeno krajem leta, a glavni pretres je zakazan za 3. septembar.
Okrivljeni se tereti za šest krivičnih dela obljube, 28 nedozvoljenih polnih radnji i posedovanje dečje pornografije. 
 
I. O. se od hapšenja nalazi u pritvoru, koji mu je poslednji put produžen do 27. jula. Okrivljeni je predmetne radnje preduzimao u dužem vremenskom periodu u kontinuitetu od leta 2022. do 4. maja 2023. godine prema većem broju dece rođene 2017, 2018, 2019. i 2020. godine, zloupotrebljavajući položaj lica kome su deca iz pedagoške ustanove bila poverena na staranje i negu.
Javnost je za zlostavljanje dece saznala kada je jedan četvorogodišnjak roditeljima ispričao kako ga je on u vrtiću nagog fotografisao, nakon čega su oni odlučili da provere detetove navode.
 
Posle razgovora sa psihologom, utvrđeno je da je detetov iskaz verodostojan, slučaj je prijavljen policiji, a I. O. je uhapšen. 
  • Izvidjac Futog

    12.06.2024 08:44
    Malo
    Malo se ova jako loša priča oduzila.Um poremećeni treba da pati dugo i da kroz taj dugotrajni proces shvati svoje greske.Nikako se ne sme dozvoliti da kako se kaže padne prašina na ovaj zločinački slučaj.A čini mi se da se ide u tom pravcu.Jer sadašnji zakon je preblag za ovakve slučajeve.Treba ga menjati.A to nije problem ako se stvarno želi da takvih slučajeva više ne bude.Jer ako je mogao zakon o oružju da se promeni za dan posle zločina u školi zašto nemoze isto tako i za ovakve i slične slučajeve.Koji lobiji i čiji interesi to sprecavaju?
  • Neko

    12.06.2024 07:29
    Najstrozije kazniti, maksimalnu kaznu. Nema za to pomilovanja niti bilo kakvih uslova da im se kazna umanjuje. Drzava treba zakon da uredi i poveca kazne, mislim da su trenutno kazne premale za takve slucajeve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina