Pančevac osuđen na 18 godina zatvora zbog pokušaja silovanja starije žene

Viši sud u Pančevu osudio je S. K. (63) iz Pančeva na 18 godina zatvora zbog pokušaja silovanja u pokušaju devedesetogodišnje žene nakon čega je ona preminula.
Pančevac osuđen na 18 godina zatvora zbog pokušaja silovanja starije žene
Foto: 021.rs
Viši sud u Pančevu je 7. juna javno objavio prvostepenu presudu prema kojoj je osuđeni oglašen krivim za pokušaj silovanja 2. avgusta 2023. godine, prenosi N1.
On je, kako se navodi, tog dana oko 15 časova u pančevačkom naselju Strelište ušao u kuću u kojoj je sama živela starija žena i upotrebom sile pokušao da je prinudi na obljubu, zadavši joj više udaraca pesnicom u predelu glave i tela da bi savladao njen otpor.
 
Žena je tom prilikom zadobila teške telesne povrede opasne po život, nakon čega je preminula 20 dana kasnije u Opštoj bolnici u Pančevu.
"U presudi se navodi da je optuženi, prilikom odlaska iz kuće oštećene, poneo sa sobom njen mobilni telefon marke 'Nokia' i slušalicu fiksnog telefona, da ne bi mogla da prijavi slučaj policiji, a oštećenu je ostavio u kući", saopšteno je na sajtu Višeg tužilaštva u Pančevu.
 
Dodaju da je Viši sud produžio pritvor protiv optuženog koji može trajati do njegovog upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija na izdržavanje kazne, a zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.
 
Osuđeni ima pravo na žalbu na prvostepenu presudu.
  • MK

    14.06.2024 21:58
    kazna
    Pa ovolika kazna se i za nameravano ubistvo retko izriče, ovog puta je prava!
  • Deks

    12.06.2024 18:52
    Zar to nije ubistvo uz pokušaj silovanja a ne samo pokušaj silovanja?
  • dule

    12.06.2024 16:20
    Greška, očigledno nisam dobro pročitao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.