RERI: Zrenjanin izdao nezakonitu građevinsku dozvolu Linglongu

Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI) saopštio je da je Zrenjanin izdao ezakonitu građevinsku dozvolu kompaniji Linglong za izgradnju skladišta otpada.
RERI: Zrenjanin izdao nezakonitu građevinsku dozvolu Linglongu
Foto: 021.rs
Dozvola je izdata na osnovu rešenja o proceni uticaja koje je prethodno poništio Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine po žalbana Građanskog preokreta i RERI, navedeno je u saopštenju.
RERI je ranije saopštio da je Linglong izgradio objekat za skladištenje otpada bez građevinske dozvole i sprovođenja postupka procene uticaja i da je to potvrdila i nadležna inspekcija, koja je istakla da je u martu 2024. godine doneto rešenje o obustavi radova i uklanjanju nelegalnog objekta, kao i o zatvaranju gradilišta.
Ističe se da je Pokrajinski sekretarijat 10. juna poništio rešenje o proceni uticaja.
 
"Linglong je i u ovom slučaju potvrdio praksu kojoj neretko pribegavaju nosioci projekata 'od nacionalnog značaja' - prvo se objekti izgrade, pa se naknadno pribavljaju neophodne dozvole i saglasnosti", rekao je urbanista RERI Dragomir Ristanović. 
  • Ognjen

    19.06.2024 16:56
    Rade 3 crvene od izbora
    a radiće i opet .

    Narod koji 20 godina nije izašao da protestuje zbog loše vode i vazduha a izašao da protestuje zbog popova i zaslužuje sve što mu se dešava . Do jednog a.

  • Kriminalci vladaju

    18.06.2024 20:50
    Kriminalci vladaju Srbijom
    Sve što je urađeno od 2012 sve je kriminal .
  • Olja

    18.06.2024 20:38
    Birali ste, sad gledajte
    Zrenjaninci, zašto se sada bunite??? Birali ste, sada gledajte....Hahaaaaahahaaa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina