Trojica maloletnika u Pančevu izazvala požar - goreo ceo objekat, šteta 38 miliona dinara

Više javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je sudiji za maloletnike Višeg suda u Pančevu zahtev za pokretanje pripremnog postupka potiv trojice maloletnika iz tog grada.
Trojica maloletnika u Pančevu izazvala požar - goreo ceo objekat, šteta 38 miliona dinara
Foto: Pixabay (ilustracija)
Oni se sumnjiče da su izazvali požar i time naneli imovinsku štetu od oko 38 miliona dinara.
 
Dvojici maloletnika, koji imaju po 15 godina i jednom koji ima 16 godina zahtevom se stavlja na teret da su po prethodnom dogovoru 12. maja u garaži u Pančevu izazavali požar.
Maloletnici se terete da su upaljačem zapalili otpad iz kante na petoj etaži objekta, a šesnaestogodišnjaku se na teret stavlja i da je upaljačem, u prizemlju, zapalio ceradu na parkiranom putničkom vozilu, što je dovelo do proširenja požara na ceo objekat.
 
Tužilaštvo je predložilo da sudija za maloletnike, u toku pripremnog postupka, sasluša maloletnike i njihove roditelje, da ispita petoro oštećenih, te da pribavi nalaz i mišljenje Centra za socijalni rad "Solidarnost" u Pančevu o ličnosti i ponašanju maloletnika.
Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je zajedno sa Odeljenjem za vanredne situacije u Pančevu i Odeljenjem kriminalističke policije Policijske uprave u Pančevu izvršilo uviđaj na mestu događaja.
 
Tom prilikom naišli su na sumnju i da je D. M. (65) iz Pančeva izvršio prekršaj, jer je u svojoj garaži na trećoj etaži držao zapaljive gasove pet plinskih i dve acetilenske boce, suprotno uslovima koji su propisani Zakonom o zapaljivim i gorivim tečnostima i zapaljivim gasovima, zbog čega je potrebno da Odeljenje za vanredne situacije u Pančevu nadležnom prekršajnom sudu podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv tog lica, dodaje se u saopštenju.
  • @?

    19.06.2024 17:17
    Pa oni su sad narodni heroji
    Pa oni su sad narodni heroji, šta bi moglo drugo biti...
  • ?

    19.06.2024 15:09
    Šta bi?
    Šta bi s onim maloletnicima koji su zapalili stari Dom kulture u Ravnom selu, gde su posle dobili pare za izgradnju potpuno novog objekta u kom se održava baš tad novoustanovljeni filmski festival Lazara Ristovskog?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.