LSV o novcu za Republiku Srpsku: Zar u Vojvodini ili Nišu nema porodica kojima je potrebna pomoć?

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani reagovala je na odluku Ministarstva za brigu o porodici i demografiju da izdvoji 10 miliona dinara za tri projekta u Republici Srpskoj.
LSV o novcu za Republiku Srpsku: Zar u Vojvodini ili Nišu nema porodica kojima je potrebna pomoć?
Foto: 021.rs
Kako navode, to je samo još jedan u nizu primera izostanka bilo kakve strategije za rešavanje demografskih problema u Srbiji i podsećaju Milicu Đurđević Stamenkovski da je ona ministarska u Srbiji, a ne u Bosni i Hercegovini.
 
"Zar u Vojvodini ili, na primer, u Nišu nema projekata koje treba finansirati? Nema li porodica kojima treba pomoći? Deteta sa sela koje treba iškolovati? Da li je ministarka nekada posetila neko od sela u Banatu? Ili Južnoj Srbiji? Da je bila, shvatila bi katastrofalne razmere nestanka stanovništva u tim krajevima. Sela nam postaju starački domovi iz kojih je sve mlado i radno sposobno pobeglo", poručuju u LSV.

Dodaju i da ministarka "verovatno nije upoznata sa pojmom decentralizacije, jer da jeste, ne bi sedela u vladi koja centralizuje 90 odsto javnih finansija Srbije i masovno ulaže samo u Beograd, dok su sela i manji gradovi osuđeni na nestanak".

Ukazuju na to da se "populaciona politika se ne vodi demagoški i populistički".
 
"Nažalost, sve što radi ova vlast, pa i ministarka Đurđević Stamenkovski, za cilj ima samo marketinško 'pumpanje' mišića. Demografska slika Srbije će se popraviti samo ako naša zemlja krene put evropskih integracija i pridruži se porodici modernih naroda. Samo jasna proevropska politika će moći da garantuje ostanak mladih ljudi u Srbiji. Populističke i demagoške mere neće pomoći ni Srbiji, ni Bosni i Hercegovini", zaključuju u LSV.
  • Steva

    24.06.2024 10:26
    Čim nisu vlast ili bar u koaliciji sa SNS-om odmah ste jako pametni.
  • n

    22.06.2024 00:29
    @lataf
    Nije svima dato da to razumiju ,neki se i prave da ne razumiju, a neki nemaju sa čim da razmišljaju.
  • Mary Poppins

    21.06.2024 18:15
    A mogla jeod tih naših para- npr i fabrika vode da se napravi u Zrenjaninu, ili bečeju ili kanalizacija u NS,ovako će pare nestati,niti ćemo mi imati nešto urađeno,niti će ta pomoć stići kome je potrebna.
    Svakako će stići kome je "namenjena"!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina