Sednica Skupštine Vojvodine: Glavna tema kako se trošio budžet od 123 milijarde

Naredna sednica Skupštine Vojvodine održaće se u četvrtak, 27. juna, a glavna tema će biti završni račun budžeta za 2023. godinu.
Sednica Skupštine Vojvodine: Glavna tema kako se trošio budžet od 123 milijarde
Foto: 021.rs
Ovo će biti prvo zasedanje pokrajinskog parlamenta, posle više od šest meseci od vojvođanskih izbora, na kojem će se razmatrati odluke koje nisu u vezi sa kadrovskim rešenjima.
Pokrajinski poslanici će razmatrati kako je utrošeno 123 milijarde dinara u prošloj godini, što je rekordna suma. Podsetimo i da je visina ovogodišnje kase oko 110 milijardi dinara.
Na dnevnom redu, osim rasprave o završnom računu budžeta za prošlu godinu, biće i još nekoliko izveštaja o radu pokrajinskih ustanova u 2023. godini.
 
Pred poslanicima će biti i izveštaj pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana, zatim izveštaj o upravljanju i raspolaganju javnom svojinom APV-a u 2023. godini, kao i izveštaji o poslovanju fonda "Evropski poslovi" i Fonda za izbegla i raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.
 
Vojvođanska skupština će odlučivati i o imenovanju Čaba Čorbe iz Temerina u Savet Univerziteta u Novom Sadu, kao i Zoltana Sedlaka u Savet Ekonomskog fakulteta. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina