U Vrbasu i okolnim mestima potrošnja vode povećana za 25 odsto: Apel da se racionalno koristi

Usled visokih temperatura vazduha, u Vrbasu i okolnim mestima zabeležena je povećana potrošnja vode za 25 odsto od uobičajene, saopštili su iz JP "Vodovod i kanalizacija".
U Vrbasu i okolnim mestima potrošnja vode povećana za 25 odsto: Apel da se racionalno koristi
Foto: Pixabay
U ovom preduzeću kažu da uprkos tome vode ima dovoljno i sistem funkcioniše stabilno. 
 
U dispečerskom centru PJ "Vodovod i kanalizacija" kažu da se beleži i povećana noćna potrošnja. Iz ove poslovne jedinice apeluju na građane da vodu koriste racionalno. 
"Razumljivo je da je potrošnja vode tokom vrelih dana povećana, ali aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje travnjaka, punjenje individualnih rezervoara i bazena, polivanje pločnika i terasa, pranje automobila, predstavljaju nenamensku potrošnju vode za piće", kažu u PJ "Vodovod i kanalizacija". 
Neracionalna potrošnja vode za posledicu, pored povišenih računa za komunalne usluge, može prouzrokovati i povremeno nešto slabiji pritisak u rubnim delovima grada i na najvišim spratovima zgrada, te se mole građani da vodu koriste za obavljanje higijene, sanitarne potrebe, odnosno, za piće i pripremanje hrane. 
 
Takođe, savetuju Vrbašane i meštane naseljenih mesta da proveravaju i održavaju svoje unutrašnje instalacije kako bi se i na taj način predupredilo nepotrebno trošenje vode. 

Teme

Vrbas
  • Una

    21.06.2024 10:51
    DTD
    Decenijama nam " protice" zagadjeni kanal kroz Vrbas i sta smo uradili po tom pitanju!? Nista!!!
  • Vrbas

    20.06.2024 17:27
    Mesecima na ulasku u Vrbas iz pravca autoputa gori deponija...smrdi,guši...niko ni reči na tu temu...možda zato trošimo vodu ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina