Stanovnici dela Inđije odsečeni od ostatka mesta: Preko pruge "na divlje" ili preko Stare Pazove

Stanovnici dela Ulice kralja Petra prvog i oko 3.000 radnika koji rade u industrijskoj zoni u Inđiji već su treću godinu odsečeni od grada.
Stanovnici dela Inđije odsečeni od ostatka mesta: Preko pruge "na divlje" ili preko Stare Pazove
Foto: Screenshot (N1)
Naime, kada se gradila nova linija pruge između Inđije i Šida, nadležni su ostavili građane bez pružnog prelaza, prenosi N1.
 
Preko nadvožnjaka je nemoguće preći peške ili biciklom i meštani Inđije do svojih kuća ili na posao idu "na divlje" preko pruge. Na ovu stranu Inđije može se i preko Stare Pazove, ako ste spremni da idete okolo, petnaestak kilometara.
Stanovnici Inđije su od gradskih vlasti do sada dobili samo obećanja.
 
"Evo, imamo dokument koji je podnet i Pokrajini i Opštini Inđija, koji kaže da smo prišli već realizaciji izgradnje pasarele. To uopšte neće biti jeftino rešenje, ali, kao što je ministar Vesić i obećao, biće apsolutno urađeno. Očekujemo lokacijske uslove da izdamo u narednih nekoliko dana, nakon toga, krenuće se u realizaciju ovog projekta", rekao je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.
Dragan Ignjatović iz Grupe građana "GrađanIN" kaže za N1 da je predsednik opštine u martu najavio da će do juna pasarela biti gotova.
 
"Ne da nije gotova, nego čak ni izrada lokacijskih uslova nije završena. Što znači da će se još čekati, ali se krenulo. Projekat postoji, ono što je na lokalnoj samoupravi treba da se završi", navodi Ignjatović.
 
Opozicija je tražila pomoć u aprilu i od Infrastrukture železnica Srbije.
 
"Infrastruktura nema neki konačan predlog u vezi sa tim. To je sve na obećanjima, tako da sada ostaje na ovome", kaže Mario Milković iz Srpskog pokreta"Dveri".
  • Dežurno gunđalo

    24.06.2024 08:00
    A zašto su to dozvolili? Zašto se nisu bunili dok je trajala gradnja?
  • Fuj49

    23.06.2024 07:47
    Zlatno doba
    Stanovnici Inđije su od gradskih vlasti do sada dobili samo obećanja.

    Mnogi nisu dobili ni to.
  • Sale

    23.06.2024 01:32
    Sr. Karlovci
    Dobro došli u još jednu opštinu odsečenu prugom!
    Karlovcani mogu da odu do Dunava samo ako svrate do Petrovaradina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina