Konstitutivna sednica Skupštine Subotice najavljena za 10. jul

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor najavio je danas da će konstitutivna sednica Skupštine grada Subotice biti održana u sredu, 10. jula.
Konstitutivna sednica Skupštine Subotice najavljena za 10. jul
Foto: 021.rs
On je za Subotički mađarski radio rekao da će sledeće nedelje biti izabrani i predsednik skupštine, sekretar, savetnici i gradonačelnik Subotice.
"Na vojvođanskom nivou, osim Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, nema drugih stranaka koje značajno mogu uticati na rad lokalnih samouprava, što važi i za nivo pokrajine", rekao je Pastor, a preneo Panon RTV.
 
Kako je naveo, u gotovo svim lokalnim samoupravama koje su važne za mađarsku zajednicu konstitutivne sednice biti održane između 10. i 12. jula.
"Rasprave u naredne dve nedelje će odrediti ko će popuniti ove funkcije u naredne četiri godine", dodao je on.
 
Najavio je da bi u sredu, 26. juna, trebalo da se sastane sa predsednikom Srpske napredne stranke Milošem Vučevićem, a da će teme razgovora biti budući projekti i buduća saradnja u lokalnim samoupravama u naredne četiri godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina