Tužilaštvo: Nisu izvršena veštačenja o štetnosti hemikalija koje su gorele u Šidu

Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici navelo je da "nisu izvršena potrebna veštačenja" o karakteristikama hemikalija koje su sagorevale tokom nedavnog požara u fabrici Evrojug u Šidu.
Tužilaštvo: Nisu izvršena veštačenja o štetnosti hemikalija koje su gorele u Šidu
Foto: 021.rs
Dodaju da nije bilo veštačenja ni o tome koliko je to sagorevanje opasno po zdravlje i živote ljudi.
 
To tužilaštvo je tako odgovorilo na pitanja Insajdera, koji je podsetio na to da je u toj fabrici u četvrtak 20. juna, došlo do velikog požara u kojem je stradao jedan radnik.
Policija je narednog dana uhapsila vlasnika fabrike kao i jednog zaposlenog, zbog, kako su naveli, sumnje da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.
 
Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici je navelo za Insajder da su obojica osumnjičenih saslušani, ali da su "iskoristili svoje zakonsko pravo i nisu iznosili odbranu".
To tužilaštvo je je navelo da je, na osnovu njihovog predloga, Osnovni sud u Šidu 22. juna obojici osumnjičenih odredio pritvor do 30 dana.
 
Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine preduzela je mere prikupljanja i razmene informacija sa nadležnima u slučaju požara u fabrici boja i lakova "Evrojug Šid" u Šidu, saopšteno je 21. juna.
 
"Trenutno se procenjuju eventualne posledice po životnu sredinu od strane nadležnih institucija i utvrđuje zakonitost delovanja u oblasti zaštite životne sredine", naveli su tada.
  • I

    28.06.2024 22:38
    Da
    Dozvolimo litijum?
    Smešno
  • Deda Joca

    26.06.2024 07:41
    Pitam ... ZD
    Valjda je tužilac bio na uviđaju? Pa ko naređuje veštačenje u istražnom postupku, ko je zadužen za obezbeđenje dokaza - hemikalija koje su gorele i dima? Policija, vatrogasci, tužilac ili sudija? I nikom nije palo napamet da odredi veštačenje? Važno da je uhapšen vlasnik i radnik...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina