Za razvoj lovstva u Vojvodini dodeljeno 108 miliona dinara

Za razvoj lovstva u Vojvodini, putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, izdvojeno je preko 108,6 miliona dinara, a ugovori su uručeni danas u Lovačkom savezu Vojvodine.
Za razvoj lovstva u Vojvodini dodeljeno 108 miliona dinara
Foto: Pixabay
Zaključen je ukupno 261 ugovor, sa 93 korisnika, među kojima najveći broj čine lovačka udruženja − 85, javna preduzeća i privredna društva.
 
Pomoćnik resornog sekretara Milan Dozet je ukazao da je ovoga puta Sekretarijat posebnu pažnju posvetio podršci biodiverzitetu, odnosno unapređenju stanja populacije divljači i njihovih staništa.
"Ovakvom podrškom želeli smo da omogućimo bržu reprodukciju divljači. Sekretarijat vodi računa i o projektima javnih preduzeća, koji su od strateškog značaja za lovni turizam", naveo je Dozet.
Sredstva koja su danas dodeljena, osim za unapređenje stanja populacije divljači i njenih staništa, namenjena su i za opremanje korisnika lovišta, praćenje stanja pojedinih vrsta divljači u Vojvodini, nabavku fazana, poljskih jarebica i muflona.
 
Korisnici će sredstva utrošiti i na izgradnju i rekonstrukciju lovno-tehničkih objekata i nabavku divljači u lovištima posebne namene, nabavku opreme za korisnike lovišta, istraživanje realnog prirasta zeca, kao i za troškove osiguranja korisnika lovišta na ime štete od divljači.
  • Sale

    28.06.2024 18:02
    Staništa
    Unapređenje staništa??Možda kad prestanu da uništavaju šume Fruške gore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina