Utvrđen predlog zaštite, unapređenja i uređenja Jegričke

Pokrajinska vlada utvrdila je Predlog odluke o donošenju Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode Jegrička.
Utvrđen predlog zaštite, unapređenja i uređenja Jegričke
Foto: 021.rs
Predlog će će biti prosleđen Skupštini Vojvodine na usvajanje.
 
Plan se tiče zaštite, unapređenja i uređenja zaštićenog prirodnog dobra Parka prirode Jegrička.
Ovaj park je 2022. godine proglašen za zaštićeno prirodno dobro druge kategorije. 
 
Park Jergička prostire se na površini od skoro 1.200 hektara. Današnji tok Jegričke počinje kod Despotova i završava se kod Žablja, gde se uliva u Tisu.
U proteklih osam godina, Skupština Vojvodine je donela 27 prostornih planova područja posebne namene, od toga 11 za zaštićena prirodna dobra i 16 za realizaciju projekata saobraćajne, vodoprivredne i energetske infrastrukture. 
  • Di

    03.07.2024 17:35
    hm
    A sada jos da rese imovinsko-pravna pitanja ljudi kojima su "uselili" dovodne kanale do Jegricke a da to nikada nisu platili. Ljdima njive 2 klase preimenovane u gradjevinsko zemljiste a da su o tome saznali kroz dokument o placanju poreza na imovinu a bez ikakvog obavestenja prethodno , napravljen dovodni/odvodni kanal jos pre 20 godina kroz privatnu parcelu i pusteno da zaraste u korov - a pri tom nisu obestetili vlasnike . Cak im je i odvodnjavanje naplacivano sa tih parcela do pre godinu-dve . Bahato...
  • Maka

    03.07.2024 14:52
    A Kovilj?Mreže rade...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina