Krijumčari kod Kovina uhvaćeni u pretakanju 5.000 litara nafte

Carinici su na na levoj obali Dunava nedaleko od Kovina zatekli krijumčare u pretakanju nafte i zaplenili 5.000 litara tog akciznog proizvoda, saopštila je danas Uprava carina.
Krijumčari kod Kovina uhvaćeni u pretakanju 5.000 litara nafte
Foto: Carina Srbije
U saopštenju se dodaje da su carinici tokom noćne akcije praćenja uočili da se jedna prepravljena tank-barža odvojila od rumunskog broda koji ju je vukao uzvodno, što je izazvalo sumnju da se radi o krijumčarenju.
Carinici su pratili baržu dok nije pristala uz betonski mol u blizini vikend naselja "Manastirske rampe".
Krijumčarenje je razotkriveno kada su krijumčari, uz pomoć creva i pumpe, počeli da pretaču naftu sa barže u tank ugrađen u betonski prilaz jedne vikendice.
 
Osumnjičeni su predati u dalju nadležnost policije i tužilaštva.
  • Realista

    06.07.2024 20:17
    zanimljivost
    U SAD postoji crvena nafta (kao kod nas što je bilo lož ulje) koja je jeftinija od nafte za kamione i nema takse na nju. Koristi se za radne mašine, bagere i brodove. Tako je to, eto, u kapitalističkoj i surovoj Americi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina