"Subotica protiv nasilja": Ko je odlučio da Karleuša nastupi za Dan grada i koliko će to koštati?

Koalicija "Subotica protiv nasilja - Biram Suboticu - Nela Tonković" traži od lokalne vlasti da saopšti da li će pevačica Jelena Karleuša zaista nastupiti u tom gradu povodom Dana grada, 1. septembra.
"Subotica protiv nasilja": Ko je odlučio da Karleuša nastupi za Dan grada i koliko će to koštati?
Foto: 021.rs
Traže i da se saopšti koliko novca će Grad izdvojiti za njen nastup.
 
Subotičani su, kako navode, za njen nastup na centralnom gradskom trgu saznali putem njenog profila na Instagramu, a ne od čelnika grada.
U koaliciji ocenjuju da je jednako važno i da predstavnici vlasti saopšte zbog čega "vest o bilo čijem nastupu na centralnom gradskom trgu građani saznaju iz druge ruke, a ne od predstavnika Grada Subotice, koji su odgovorni za odabir programa proslave Dana grada".
 
"Predstavnici subotičke vladajuće većine još jednom su nas uverili u to da su im građani Subotice na poslednjem mestu i da dogovore o brojnim, pa tako i o ovom pitanju, postižu iza zatvorenih vrata, bez želje da sugrađane makar pravovremeno informišu o onome što će se dešavati u našem gradu, povodom praznika i proslave našeg grada", smatraju u koaliciji.
Ukoliko je vest o koncertu Karleuše tačna, dodaju da bi vlast trebalo da odgovori na niz dodatnih pitanja.
 
"Na koji način i prema kojim kriterijumima biraju izvođače za koncerte povodom Dana grada, da li u tim poslovima preovladavaju lični, a ne javni interesi, zbog čega veruju da je odgovarajuća proslava Dana grada ona na kojoj nastupa pevačica poznata po svojim odličnim vezama sa vladajućom strankom, a manjkom verbalne kulture i sluha", pitaju predstavnici koalicije.
 
Oni se, kako ističu, zalažu za potpunu transparentnost u procesima planiranja obeležavanja važnih datuma u tom gradu, pa tako i Dana grada.
 
"Verujemo da Subotičani imaju pravo da znaju ko koristi naš glavni trg kao pozornicu i koliko zajedničkog javnog novca će biti uloženo u bilo čiji nastup – i da im to pravo ne poklanja ni Jelena Karleuša, ni bilo koja vladajuća većina", poručuju iz Koalicije "Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković".
  • Titov Pionir

    06.07.2024 12:15
    Što bi reko Mirko Topalović...
    Tišina! A sad malo ona!
  • Titov Pionir

    06.07.2024 11:32
    JK
    Ko peva zlo ne misli.
    Naravno, ako lepo peva.
    Dobro sad, o ukusima ne vredi raspravljati.
    Lepota je u oku posmatrača.
    Nekad čovek poželi i da je slep i da je gluv.
    A najčešće poželi da je glup, pa da može da se uklopi među većinu.
    Ništa, ko god je nezadovoljan, može da ode na nastup, pa da viče "Ua".
    Ma garant, ni na glasanje niste hteli da idete.
    Ništa, Jecika, raspali, neka grmi, možda ih ti nateraš da sledeći put glasaju!
  • Arena

    06.07.2024 08:51
    Dno dna
    Sve što ne valja stavlja se u prvi plan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina