Somborski filmski festival od 11. do 14. jula

Šesti Somborski filmski festival biće održan od 11. do 14. jula u organizaciji Kulturnog centra "Laza Kostić".
Somborski filmski festival od 11. do 14. jula
Foto: 021.rs
Festival će otvoriti filmovi "Još jedan dan" Radivoja Bukvića i "Ruski konzul" Miroslava Lekića, saopštili su organizatori.
 
Rediteljski debi glumca Radivoja Bukvića, koji je rođen u Somboru, biće prikazan u okviru programa "Kad bi Sombor bio Holivud".
Kratkometražni igrani film "Još jedan dan" prikazan je na otvaranju 52. FEST, u kojem glavnu ulogu tumači Mira Banjac, u pomalo autiobiografskoj autorovoj priči o baki koja se na dostojanstven način bori sa usamljenošću.
 
Selektor festivala Dejan Dabić rekao je da u glavnom takmičarskom programu imaju dva "izrazito angažovana filma" - "Ruski konzul" Miroslava Lekića i "Radnička klasa ide u pakao" Mladena Đorđevića.
Publika će moći da gleda i filmove "Za danas toliko" Marka Đorđevića, "Živi i zdravi" Ivana Marinovića i "Jorgovani" Siniše Cvetića.
 
U selekciji mladih autora publika će moći da gleda filmove "Ekskurzija" Une Gunjak, "Videoteka" Luke Bursaća i "Pelikan" Nikole Herakovića.
 
U fokusu kategorije podunavsko-panonskih zemalja je slovenačka kinematografija i biće prikazana dva kratka dokumentarca autora Vladimira Šojata - "Hortikultura Bojana Stupice" i "Ita Rina - Diva iz Divače", kao i dugometražni filmovi "Besne lisice" Borisa Jurjaševića i "Orkestar" Matevža Luzara.
 
Ulaz na festival je besplatan. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina