LSV: Hitno zaustaviti seču kod Mihajlova u Zrenjaninu, životna sredina je već uveliko uništena

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od gradonačelnika Zrenjanina da objasni zašto je došlo do seče drveća kod Mihajlova.
Kako navode u saopštenju, oni traže od gradonačelnika Sima Salapure, ali i drugih predstavnika Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, da objasne zašto je uništeno drveće uz obalu kanala Dunav-Tisa-Dunav kod Mihajlova.
"Ovo se ne dešava prvi put, a seča preti da čitav taj potez bude ogoljen od drveća, najviše voćki i oraha, koje su godinama ulepšavali obalu kanala, ali i služili kao zaštita od sunca", ističe se u saopštenju LSV.
Oni pitaju gradonačelnika i narodnu poslanicu Elviru Kovač, hoće li oni pronaći nova staništa brojnim životinjama. 
 
Kako navodi LSV, ova stranka očekuje odgovore i hitan prestanak seče, jer je životna sredina u Zrenjaninu već uveliko uništena. 
 
"Nećemo dozvoliti da pred našim očima neodgovorni pojedinci uništavaju prirodu našeg kraja", zaključuje LSV. 
  • Novosadjanka

    01.08.2024 16:45
    Seca drveca
    I sta je opozicija uradila tim povodom konkretno ili samo vrti palcem,no no.agresivno i uporno treba resavati.a ne opominjati i govoriti kako nije u redu
  • Dođoš

    09.07.2024 15:49
    Posadi drvoLSV
    Lsv kukaju kako se vrši seča oko Zrenjanina a koliko godina postoje da su svake jeseni i proleća svaki član posadili po 5 stabala sada se nebi pitali zbog čega i ko seče stabla. Ja za poslednjih 10 godina imam fond od 500 (pet stotina stabala) gde su Vaša stabla gospodo, samo pričate a lopatu gurate što dalje od Vas. Uvek su Vam drugi krivi. Ima li sanitarne seče ili drugih razloga. Ja gledam da svake sezone nađem mesto da nešto zasadima. A Vi pokušajte da kod sebe menjate naviku pokušajte zaboraviti optužbe drugih gledajte da iza Vas ostaju dela imat će te manje troškova u izbornim kampanjama a veće poverenje nas glasača. Lep pozdrav.
  • Milan

    09.07.2024 15:14
    Narod je birao vlast i vlast izvršava volju naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina