Naprednjak Stevan Bakić ponovo izabran za gradonačelnika Subotice

Subotički odbornici i odbornice danas su na Konstitutivnoj sednici Skupštine grada za gradonačelnika Subotice ponovo izabrali Stevana Bakića iz Srpske napredne stranke (SNS).
Naprednjak Stevan Bakić ponovo izabran za gradonačelnika Subotice
Foto: 021.rs
Za novog predsednika Skupštine izabran je Daniel Đivanović iz Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), koji je na toj funkciji zamenio Balinta Pastora.
Bakić je nastavljajući rukovođenje gradom u svom drugom mandatu rekao da će njegov tim raditi još odgovornije, kako bi se opravdalo poverenje građana Subotice.
 
Kao najvažniji posao koji predstoji naveo je projekat rekonstrukcije Opšte bolnice Subotica koja će, kako je ocenio, trajati oko tri godine, nakon čega će Subotica dobiti moderan klinički centar.
Govoreći o rekonstrukciji i dogradnji zgrade Narodnog pozorišta, rekao je da se još uvek čeka potvrda protivpožarne zaštite i upotrebna dozvola, nakon čega će zgrada teatra, posle 16 godina, konačno biti otvorena.
 
"Nastavićemo sa dovlačenjem domaćih i stranih investitora, završićemo započete projekte, i realizaciju najavljenih projekata kao što je rekonstrukcija vrtića, izgradnja ambulante na Paliću, biciklističkih staza, izgradnja trim staze, teretane na otvorenom. Nastavićemo još više da ulažemo u putnu infrastrukturu, a krajem novembra ili početkom decembra nas očekuje završetak projekta izgradnje brze pruge, nakon čega ćemo urediti sve ulice koje su devastirane tokom ovih radova", istakao je Bakić.
 
Novoizabrani predsednik Skupštine grada Subotice Daniel Đivanović rekao je da mu je velika čast da od svog prethodnika, predsednika SVM Balinta Pastora, preuzme ovu funkciju.
 
On je citirao Ištvana Pastora, bivšeg predsednika SVM koji je preminuo prošle godine, koji je rekao da je "lestvica visoko postavljena, da se ni dvogledom ne vidi" i najavio da će dati sve od sebe da uspešno nastavi ono što je njegov prethodnik na toj funkciji započeo.
 
"Ovaj dom ću voditi čestito, dostojanstveno i u najboljem znanju u smislu zakona, Statuta grada i poslovnika Skupštine grada. To sam tražio od svih odbornika, da se ponašamo u skladu sa značajem ovog doma", naveo je Đivanović.
 
Nela Tonković ispred liste "Subotica protiv nasilja" kazala je da je ta koalicija obećala svojim sugrađanima da će njihovi odbornici biti aktivni na sednicama Skupštine grada, da će "biti njihov glas i njihove oči".
 
Ona očekuje da će članovi vladajuće većine nastaviti onim putem kojim su vodili Suboticu do sada - "putem brojnih neispunjenih obećanja i putem pokušaja da se onaj drugi glas ne čuje".
 
"Svemu onome što je loše po građane i Suboticu, mi ćemo se opirati, a ukoliko postoji bilo šta što ova većina učini dobro, mi ćemo to još jednom da 'pretresemo' kako bismo se uverili u njihove iskrene namere, jer smo i danas čuli da i oni žele da Subotica bude bolji grad prema svojim građanima, a u naredne četiri godine želimo da vidimo ove reči na delu", rekla je Tonković.
 
Na današnjoj sednici su izabrani i zamenica gradonačelnika Subotice Čila Goli (SVM), zamenik Skupštine grada Nebojša Crnogorac iz Socijalističke partsije Srbije, sekretar Skupštine grada Đula Ladocki (SVM) i sedam članova Gradskog veća koji čine: član Gradskog veća zadužen za oblast komunalnih delatnosti i razvoja Robert Tot, za oblast privrede Marko Marić, za oblast poljoprivrede i zaštite životne sredine Hajnalka Bognar Pastor, za oblast obrazovanja i kulture Milanka Kostić, za oblast socijalne zaštite i zdravstva Đenđi Seleši, za oblast sporta i omladine Nataša Aleksić, za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje Hargita Erči.
 
Većinu u Skupštini grada Subotice čine odbornici koalicije okupljene oko SNS koja ima 35 odbornika, SVM sa 19 odbornika, koalicija "Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković" sa 10 odbornika, i manjinska koalicija "Za pravednu Suboticu, Demokratski savez Hrvata i Stranka pravde i pomirenja Tomislav Žigmanov" koja ima tri odbornika.
  • Steva

    11.07.2024 06:03
    Pa pobedite jednom na izborima pa birajte koga hoćete Ovako je malo patetično kijanje i pljuvanje
  • E sada

    10.07.2024 22:36
    Bakići
    Jovo, pa pokojni Dragoljub sve časni i obrazovani ljudi.
    Ali svi mi imamo crne ovce u porodici!
  • Krivo srastanje

    10.07.2024 21:00
    nikad ne moze pravilno srasti
    Strasno je da ce ova radikalcina iz Crne Gore opet obnasati duznost gradonacelnika Subatice, grada koji do nedavno NIKAD u svojoj povijesti nije imao veze sa srbijanskim radikalima niti sa radikalizmom. Grad u kojem su Srbi oduvijek bili manjina, do prije jednog vijeka mala, danas su dosli do relativne vecine smisljenom politikom velikosrpske elite iz Beograda naseljavajuci Vojvodinu Srbima iz pasivnih krajeva sa prostora nekadasnje SFRJ, trajno se pokusava stvoriti hibridni spoj koji nece uspjeti, jer sve okolo sta je izgradjeno veze s vezom nema s onim sta predstavlja vecinska Srbija. Mislim kako na Subaticu, tako i na ostatak Vojvodine - Delvideka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina