U oktobru sporazum o bratimljenju Vojvodine i Šandonga

Saradnja Vojvodine i Šandonga biće intenzivirana i proširena, s akcentom na poljoprivredu i ruralni razvoj.
O tome je razgovarano tokom današnjeg susreta pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandra Sofića i delegacije kineske provincije Šandong, koju predvodi zamenik generalnog direktora Kancelarije za spoljne poslove Lin Hajbin.
 
Vojvodina i Šandong, u okviru dosadašnje saradnje, realizuju brojne konkretne aktivnosti posebno u oblasti infrastrukture i trgovine, a jedna od njih je kongres o bezbednosti hrane, koji će biti organizovan u oktobru u Novom Sadu.
"Vojvodina će u septembru biti domaćin visokoj delegaciji iz Šandonga, kada će biti potpisan memorandum o uspostavljanju zajedničke komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj između dve pokrajine. Tom prilikom biće potpisani i sporazumi o saradnji između naših univerziteta i održana velika ekonomsko-trgovinska konferencija koja će okupiti preko 100 kompanija iz Šandonga, a verujemo i isto toliko naših privrednika", rekao Sofić.
Najavio je da će u oktobru, u Jantai, u Šandongu zvanično biti potpisan sporazum o bratimljenju naše dve regije.
 
Kineska strana je predložila zaključivanje sporazuma o zajedničkom razvijanju industrije za preradu povrća, kao i o uzgoju, razvoju tehnologija i drugoj relevantnoj saradnji u oblasti stočarstva, živinarstva i cvećarstva.
 
Sastanku su prisustvovali predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, Razvojne agencije Vojvodine, Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu i Instituta Biosens.
  • iguman

    23.07.2024 11:39
    Vrati prvo opljackane penzije, pa onda deli za punto.
  • komšinica

    23.07.2024 10:51
    Nećemo mi postati Ruska gubernija kako se se mnogi uplašili, već kineska kolonija. Kao i Rio Tinto tako i Kinezi, marš iz Srbije!
  • komsha

    23.07.2024 10:04
    polako
    vojvodina.. sr

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina