FOTO: Preko Batrovaca u krpi pokušali da prošvercuju zlatni nakit vredan 3,5 miliona dinara

Carinici su u sredu, 24. jula na ulazu graničnog prelaza Batrovci zaplenili preko 500 grama raznog zlatnog nakita umotanog u platnenu krpu i skrivenog u automobilu.
Slučaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao "pežo 5008" stranih registarskih oznaka sa dvojicom putnika koji su iz Francuske putovali ka Turskoj. 
 
Iako su na pitanje carinskih službenika rekli da nemaju ništa da prijave, detaljnim pregledom koji je usledio utvrđeno je da to nije tačno. 
Naime, u fabričkoj šupljini iza suvozačevog sedišta otkriveno je preko 500 grama raznog zlatnog nakita koji je bio umotan u platnenu krpu. 
 
 
U otkrivenom zavežljaju najbrojnije su bile narukvice - 13 komada ukupne težine 426 grama, kao i dva lanca, pet dukata, tri prstena i sedam minđuša, ukupne vrednosti procenjene na gotovo 3,5 miliona dinara. 
Pravosnažnom presudom koja je doneta nakon hitnog sprovođenja prekršajnog postupka, vozač automobila je kažnjen novčanom kaznom i zaštitnom merom trajnog oduzimanja neprijavljenog nakita. 
 
  • ssss

    27.07.2024 06:57
    Nikako ne mogu da razumem zašto ljudi rizikuju da im se otme tolika vrednost koja je pretpostavljam u legalnom posedu i stečena na pošten način ? a možda smo mi jedinstveni u svetu po tako rigoroznim i detaljnim kontrolama prilikom prelaska granice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina