Pred muzički festival na kom nastupaju zvučna imena regiona, Sremska Mitrovica dobila novi mural

Pred festival koji će se održati sredinom avgusta, udruženje Art Front odalo je priznanje pojedincima na koje su ponosni, posvetivši im mural u Sremskoj Mitrovici.

Art Front je svom gradu poklonio mural posvećen Miri Banjac, Draganu Martinoviću i Srđanu Dinčiću, i to na mestu na kom je održan prvi muzički festival u njihovoj organizaciji, na stadionu Sokolskog društva "Partizan".

"Stadion sada krasi  mural posvećen Sremcima koji se posebno izdvajaju svojim delima i ističu se kao pravi ambasadori svoje zajednice. Prvi mural posvećen je komičaru Srđanu Dinčiću, svojevrsnom kulturnom ambasadoru Sremske Mitrovice, sledeći prikazuje legendu jugoslovenskog glumišta, Miru Banjac, najnovije delo Alena Dimića inspirisano je jednim od najvećih slikara današnjice, Draganom Martinovićem, a u planu je da ovaj velelepni mural bude upotpunjen portretom glumca Petra Kralja", piše u saopštenju ovog udruženja.

Autor murala je takođe istaknuti Mitrovčanin, Alen Dimić, koji nastavlja višedecenijsku praksu oslikavanja znamenitih fasada Sremske Mitrovice.
 
Muzički deo festivala održava se od 15. do 17. avgusta, a na njemu su najavljeni nastupi Ronija Sajza koji na Hipodrom donosi čuvene hitove kao što su "Dirty Beats", "Brown Paper Bag" i "Heroes" benda Zoster koji će ponoviti magiju prošlogodišnjeg nastupa na Art Front festivalu, legendarnog sastava Letu štuke, neprikosnovenih nosilaca balkanske muzičke scene širom sveta, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, jedne od najistaknutijih umetnica na regionalnoj muzičkoj sceni, Konstrakte. 
 
Još muzičkih poslastica stiže na Art Front 2 festival, a među njima su splitski sastav TBF, jedan od najboljih, a po mišljenju mnogih i najbolji gitarista sa ovih prostora, Vlatko Stefanovski sa svojim triom, Bojana Vunturišević, jedan od omiljenih domaćih virtuoza, Marko Luis i bend Buč Kesidi.
 
Dnevne ulaznice, ali i festivalski komplet, su u prodaji na Ticket Vision prodajnim mestima i na tickets.rs.
Udruženje građana Art Front okuplja Mitrovčane sa zajedničkim ciljem osnaživanja kulturne scene grada, kao i promocije društveno aktivnog načina života. Od svog osnivanja u septembru 2022. godine, Art Front je realizovao na desetine umetničkih i kulturnih zbivanja koja su značajno propraćena u javnosti i izuzetno dobro primljena od strane lokalne zajednice. Saradnju sa promoterskom kućom Odličan Hrčak ostvarili su od samog početka, pre svega u zajedničkom prepoznavanju važnosti decentralizacije kulturne scene. Zajedno će i ovog avgusta Sremsku Mitrovicu smestiti na važno mesto kulturne turističke mape i susreta generacija.
  • Bojan

    31.07.2024 10:31
    @mile

    Ahahahaha, tooo, uvredi me time što nisam išao u vojsku koju samo imbecili služe i pričaj o kupovini diploma iako ne možeš da sastaviš pismenu rečenicu, seoski džiberi ponovo jašu xD
  • mile

    31.07.2024 06:54
    @Liman VI
    NapreDNO cim imas drugacije misljenje od drugih kontra.
    Liman je leglo fabus,educons,bk strucnjaka koji nisu vojske sluzili ali sve znaju bolje,skole nisu ucili ali su kupili,i tako.....Debilizma nikad dosta...
  • Teča iz Kanade

    31.07.2024 06:30
    U 100€ da ce Dinčićev mural biti oskrnavljen! Previse se sprdao sa likom i delom najboljeg od nas, Sveti Sava modernog doba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina