Srpska veslačica na OI, a klub u kom je ponikla se gasi - Zreneks odlazi u prošlost

Dok srpska veslačica Jovana Arsić nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu, zrenjaninski klub u kom je ponikla, Zreneks 1995, primio je rešenje o gašenju.
Srpska veslačica na OI, a klub u kom je ponikla se gasi - Zreneks odlazi u prošlost
Foto: 021.rs

Predsednik Veslačkog kluba Zreneks 1995 Vladimir Becin kaže za portal zrenjaninski.com da je sportski inspektor bio izuzetno neprofesionalan, nepošten i neprijatan, kao i da je došao da gasi Zreneks bez ikakvog prava i povoda, protivno zdravom razumu, negirajući činjenice i dokaze.

"Postavlja se pitanje – kome to smeta jedan 'mali', siromašni klub, koji je posle smrti legendarnog Veselina Vučićevića nastavio da živi svoj nezavisni život? Zašto je neophodno onemogućiti grupi entuzijasta da rade za opšte dobro o svom trošku? Čiji je interes ispred dečjeg i vrhunskog sporta u Srbiji", upitao je Vladimir Becin i dodao da je u gradu sportova u toku prvo gašenje jednog sportskog kluba od strane sportskog inspektora.

Prema rečima Becina, Veslački klub Zreneks 1995 nastoji da svojim postojanjem omogući razvoj i promociju veslačkog sporta od najmlađih kategorija, preko rekreativaca, do veterana.
 
S druge strane, dodaje on, ne želi da bude predmet pritisaka u odlučivanju i nadglasavanju na bilo kojim izborima u sportskim organizacijama, savezima i slično.
 
"Voleo bih da možemo mirno da uživamo u novim zaveslajima nekih novih klinaca", poručio je prvi čovek ovog zrenjaninskog kluba.
Veslačko-kajakaški klub Zreneks 1995 prvi je privatni veslački klub u tadašnjoj Jugoslaviji. Osnovao ga je i u njemu radio olimpijski trener, pokojni Veselin Vesa Vučićević, i to u teško vreme posleratnih godina. 
 
Sada već davne 2006. godine, tadašnja generacija VK Zreneks, čiji je i Vladimir Becin bio član, postala je ekipni šampion države na veslačkim ergometrima sa svega 13 veslača i ostavila je iza sebe i do 20-30 puta brojnije klubove.
 
Ceo tekst čitajte na zrenjaninski.com.
  • Trox

    04.08.2024 14:06
    Sportski inspektori.
    Dali su inspektori jos neko klub zatvorili.
  • Dragan

    02.08.2024 17:29
    Vesa Vučićević
    Lično sam poznavao Vesu, vrlo skroman i predobar čovek. Osnovao je svoj klub zbog monopola državnih klubova.
    Kada je sa svojim veslačem Stanulovim osvojio zlato na Olimpijadi onda im je bio dobar.
    Znao je da nađe talente i da od njih napravi vrhunske veslače, na moje oči.
    Samu Jovanu Arsić sam video u počecima , Vesa mi je lično pričao o njenom vrhunskom talentu.
    Ali eto šta naprviše naši " vrhunski" klubovi od nje.
    Da je Vesa poživeo bila bi šampionka.
    Ali bio je neshvaćen i nepodržan, nikada mu novac nije bio važan kao ovim drugima.
  • milenko

    02.08.2024 04:15
    'sportski inspektor'
    Dvžava Svbija,pvavna,demokvatska,itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.