Danas protest protiv Rio Tinta u Inđiji

Protest protiv iskopavanja litijuma u Srbiji održaće se večeras, 6. avgusta, u Inđiji.

Kako prenosi IN Medija, građani će protestnom šetnjom kroz četiri centralne ulice u Inđiji sutra iskazati nezadovoljstvo kopanja litijuma. 

Maršruta današnjeg protesta protiv Rio Tinta u Inđiji kretaće se od trga kod Pošte, Jug Bogdanovom, Mitrovdanskom, ulicom Kralja Petra i nazad kroz prvi deo pešačke zone Vojvode Stepe do trga kod Pošte.

Na protestu će govoriti inđinčan Dejan Petković doktorant na Filozofskom fakultetu u Beogradu, dr Stanislava Gorjanović naučni savetnik iz Stare Pazove, dr Tamara Džamonja Ignjatović psihološkinja iz "Proglasa" i dr Duško Kuzović arhitekta iz Beograda.

  • Hahahaha

    07.08.2024 05:26
    Maaaaaa
    Čega se pametan stidi , budala se ponosi...Sve u rudnike fa zatade pošteno plate.
  • Milovan

    06.08.2024 17:07
    Super govornici filozof,psihološki ja,arhitekta,savetnik za nauku.Rudarstvo i rudnike bilo čega,kao i neko znanje o uticaju na okolinu,nisu videli ni na slici,ali će na tu temu govoriti.Pitam se jel ih bar malo sramota? Lepo kažite da o tome ništa ne znate da je ovo politički vam institucionalna borba za vlast.Poštenije je
  • Čiča

    06.08.2024 16:14
    pitanje
    Pitam neki dan jednu "protestantkinju" koja je zapenila: Na kojem je mestu Litijum u Mendeljejevom sistemu? Naravno nema pojma ali zna sve o štetnosti litijuma. Nisam je pitao da li zna i kako se koristi Taj isti Litijum u medicinska svrhe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.