FOTO: Božić "kreči" stanje u pančevačkoj bolnici nakon ljutite reakcije oca bebe

Nakon što je Pančevac Vladimir Toškov objavio fotografije bolničke sobe na dečijem odeljenju Opšte bolnice Pančevo u kojoj je bila smeštena njegova ćerka, oglasila se Pokrajinska vlada.
Kako je saopšteno, "povodom zlonamerne kampanje pojedinih medija" o stanju Odeljenja pedijatrije Opšte bolnice u Pančevu, potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić nenajavljeno je posetila ovu zdravstvenu ustanovu "radi uvida u stvarno stanje".
 
"Prilikom posete zdravstveni radnici su naveli podatke o uslovima u kojima borave deca, te su se osvrnuli na konkretan događaj objavljivanja fotografije sobe nakon prokišnjavanja krova na delu iznad sporne sobe, a koje je uslovljeno minulim vremenskim nepogadama. Načelnik Dečjeg internog odeljenja dr Slobodan Prodanović je potvrdio da su se majka i dete privremeno nalazili u pomenutoj sobi, a u skladu s protokolom, te da ni u jednom momentu njihov život niti zdravlje nisu bili ugroženi, kako se navodi u neistinitim objavama medija koje su alarmirale javnost", stoji u saopštenju iz Pokrajinske vlade.
U saopštenju se dodaje da su pomoćnici direktora pančevačke bolnice upoznali Božić s koracima koji su preduzeti u cilju saniranja štete nastale usled prokišnjavanja, te da će uzroci biti otklonjeni sanacijom dela dotrajalog oluka na krovu u narednim danima.
 
Božić je rekla da je do sada kako sa republičkog, tako i sa pokrajinskog i lokalnog nivoa uložena značajna količina novca u opremanje i obnovu bolnice u Pančevu, te da slika jednog zida "ne može da promeni opšti pozitivan utisak koji imaju svi Pančevci nakon rekonstrukcije i opremanja u prethodnim godinama".
"Na kraju obilaska, potpredsednica je posetila i rekonstruisana odeljenja bolnice, čije stanje i opremljenost na zavidnom nivou potvrđuju posvećenost države po pitanju ulaganja u zdravstvo", zaključuje se u saopštenju.
 
Foto: Pokrajinska vlada
 
Podsetimo, Pančevac Vladimir Toškov ostao je u šoku kada je došao u posetu svojoj ćerki na dečijem odeljenju Opšte bolnice Pančevo.
 
 
"Vlaga i buđ po zidovima i plafonu, memla i smrad", tako je opisao sobu u kojoj je bila smeštena jednomesečna beba.  
 
Devojčica je završila u bolnici u nedelju, kada su roditelji primetili da ima temperaturu.
"Lekar je ustanovio povišenu temperaturu, a pošto je majka imala takođe temperaturu pre nekoliko dana, posumnjala je na kovid. Majka je testirana pozitivno, beba negativno i smeštene su u tu sobu", ispričao je Toškov za N1.
 
Tražili su drugu sobu i beba je prebačena kasnije tog dana.
 
On je ujedno pohvalio osoblje i zaposlene u bolnici, koje je, kako kaže, profesionalno uprkos uslovima u kojima rade.
  • Jo

    07.08.2024 09:48
    Naopako
    Koliki idiot moraš biti pa da grdne pare skrkaš u stadione, a porodilišta širom Srbije se raspadaju. Ubuduće svaka porodilja treba da ponese sa sobom jedan lavor, nekoliko krpa i sunđera za, ne daj Bože, elementarnih nepogoda.
  • Ostoja

    07.08.2024 06:42
    Zdravlje
    Uglavnom je tako svugde godinama nisu otklanjanju kvarovi i popravke a rukovodioci se utrkuju ko će imati skuplji službeni i privatni auto
  • Boro iz Pobede

    06.08.2024 20:35
    Da ste pozvali Acu Srbina on bi sve sa alatom dosao da popravi taj oluk sto prokisnjava!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.