VIDEO Protest protiv Rio Tinta u Inđiji: Građani, provokatori i mehanizacija komunalnog preduzeća

Protest u Inđiji obeležile su provokacije dvojice starijih muškaraca koji su vređali govornike, 900 učesnika protesta i havarija na vodovodnoj mreži u ulici kojom su prolazili protestanti.
Kako piše IN Medija, JKP "Vodovod i kanalizacija" izvelo je mehanizaciju za sanaciju havarije, kojom je blokirana ulica kojom je najavljen prolazak okupljenih.
 
Na održanom protestu koji je počeo u 19 sati na trgu kod Pošte govorio je Dejan Petković iz Inđije, doktorand na Filozofskom fakultetu u Beogradu, dr Stanislava Gorjanović naučna savetnica iz Stare Pazove, dr Tamara Džamonja Ignjatović psihološkinja iz Inicijative "ProGlas" i dr Duško Kuzović arhitekta iz Beograda.
Na samom početku protesta desio se manji incident kada je stariji muškarac uprkos molbama obezbeđenja da ne provocira posetioce čitavih 20 minuta izražavao suprotan stav od okupljenih građana.
 
"Vi pričate gluposti", vikao je stariji čovek ka bini sa koje su se okupljenima obraćali govornici. Muškarac je nosio transparent na kom je pisalo "Budimo pošteni ovde smo zbog njega", javlja IN Medija.
Poruka svih govornika je da kopanja litijuma neće biti i pozvali su građane da dođu na veliki protest u Beogradu, subotu 10. avgusta, od 19 sati.
 
 
Nakon obraćanja govornika protestna šetnja okupljenih krenula je Ulicom Jug Bogdana ka Mitrovdanskoj gde je protestante dočekala mehanizacija JKP "Vodovod i kanalizacija" koja je za rešavanje havarije na vodovodnoj mreži u ulici, u kojoj je zakazan prolazak protestanata izvela bager, dva kamiona i četiri radnika koji su lopatama prebacivali vodu sa jedne na drugu stranu.
 
Građani su aplauzom pozdravili radnike, provukli se između mehanizacije i nastavili ka ulici Kralja Petra i pešačkoj zoni kroz Ulicu Vojvode Stepe do trga kod Pošte sa kog je protestna šetnja krenula.
  • Đole

    08.08.2024 17:12
    Litijum
    Zašto ne pitate opoziciju koja organizuje proteste zašto su doveli Rio Tinto i potpisali ugovore o rudarenja litijuma još 2001 god. do 2012 god. neka objasne narodu a ne da se kriju iza protesta.
  • Aleksa

    08.08.2024 10:18
    Bednici
    Stvaraoci i domacini stvaraju grade i unapredjuju svoje domacinstvo selo opstinu grad ili drzavu. Oni ne mogu da se bave politikom jer imaju zanimanje znanje cast i moral. Takvi se ne zaduzuju vec akumuliraju sredstva i materijalna dobra a ono sto je nasledjeno ne raskucuju vec unapredjuju i cuvaju za buduce generacije kako licnu imovinu tako i drzavnu jer nemaju komplekse i znaju da nista ne pocinje od njih niti se zavrsava sa njima. Uz sve nesposobnosti i los moral po pravilu ide i sluganstvo poniznost i izdaja i to svako ko nije sporouman vidi zadnjih trideset godina ocigledno a i u nekim periodima i ranije i tacno se zna ko su nam prijatelji a ko su nam vise puta osvedoceni neprijatelji. Vlasti su neprijatelji prijatelji znaci vlast je neprijatelj Srbije i naroda. Vrlo je prosto!
  • Mina

    08.08.2024 09:08
    Dosta kopanja!
    Sta jos treba uraditi da bi predsedniku dokazali da je kopanje pogubno po narod?Njemu ne znaci ni stav akademije,ni protesti u celoj Srbiji.Sluzi se jeftinim trikovima ometanja protesta.Postavlja se pitanje da li on radi za narod ili protiv naroda?Da li i on misli da su njegove zelje dobile prioritet i da kao predsednik ima neigraniceno pravo da odlucuje umesto naroda?Da li krsenje ustava priliči jednom pravniku?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.