Vučić: Pruga od Beograda do Subotice za tri meseca, deca na severu Srbije nisu znala šta je voz

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas završne radove na železničkoj stanici Vrbas Nova i rekao da će pruga od Beograda do Subotice biti otvorena za tri meseca.
"Pruga je već gotova detalji, potrebna je probna vožnja i dodatna ispitivanja ali očekujemo da do Dana ujedinjenja, 25. novembra bude ovorena. Dakle za tri meseca imaćemo prugu Beogad Subotica što je velika stvar za našu zemlju, a Vrbas će biti centralna stanica između Novog Sada i Subotice", rekao je Vučić za RTS.
 
Predsednik je izrazio nadu da će sa ovom istom kineskom kompanijom koja je, kako kaže, najbrže obavila posao, postići dogovor da od marta samo nastave radove i grade prugu kojom će se putovati 120 na sat od Pančeva preko Opova, Zrenjanina do Kikinde, Novog Miloševa i posebno Sombora i Vrbas čime bi bila spojena cela Vojvodina.
"Do skoro deca na severu Srbije nisu znali šta je voz", rekao je Vučić i dodao da je ponosan što će se novom prugom putovati 200 na sat.
 
Vučić je u utorak obišao radove na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu, dok je u ponedeljak obišao radove na izgradnji dečije bolnice Tiršova 2.
 

Komentari 129

  • Predrag

    12.08.2024 18:51
    E nemas pojma prvi voz je dosao u Maribor davne 1846 godine iz Amerike i imao je ime Ocean. Iz Graca do Maribora pruga. Tek nakon toga 1988 Beograd Nis pruga.
  • lugenhorf

    12.08.2024 14:00
    Vojvodjanska deca znaju za prugu i voz pre 172 godine.
  • dz0

    11.08.2024 23:53
    ovo i onako nije za nas narod nego za migrante, neke u tranzitu ka ranom kampu nemacka a neke jeftinije da sljakaju po lokalnim baustelama... koga Solz hvali zna se sta radi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Ponovo buknuo požar kod Subotice

Požar u Radanovačkoj šumi kod Subotice je danas ponovo buknuo zbog jakog vetra, iako je u nedelju bio delimično stavljen pod kontrolu.

Kakav akva park planira Inđija?

Opština Inđija objavila je 4. septembra javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju hotela sa akva parkom, u okviru ranije najavljenog projekta Panonske terme.