FOTO "Pomoć u blokadi pruge": Poslata dizalica da podigne iskliznute cisterne - i ona se prevrnula

Vagon-dizalica, koja je bila poslata da podigne vagon-cisterne koje su pre nekoliko da na iskliznule sa pruge Ruma - Šabac - Zvornik, i sama je završila prevrnuta.
Infrastruktura železnice Srbije se do sada nije oglašavala u vezi sa ovim naknadnim događajem, a na društvenim mrežama dele se fotografije novog incidenta na ovom delu pruge.
Na fotografijama koje je objavio "Šabac Reporter" na društvenim mrežama, vidi se vagon sa dizalicom plave boje kako stoji nakrivljen s jedne strane pruge.
 
Na osnovu komentara građana ispod fotografija može se zaključiti da se incident dogodio u nedelju, 11. avgusta, kada je dizalica poslata da skloni cisterne koje su se prevrnule 7. avgusta.
 
Građani se u velikoj meri u komentarima šale da ovom blokadom pruge, koja traje od 7. avgusta, Infrastruktura železnice Srbije daje podršku aktuelnim protestima i blokadama protiv projekta rudnika litijuma.
 
Podsetimo, na pruzi Ruma - Šabac - Zvornik, na deonici između Štitara i Platičeva, od četvrtka, 7. avgusta pored pruge stoji šest iskliznutih praznih vagon-cisterni.
 
Nakon iskliznuća saopšteno je da, kako su vagon-cisterne prazne, nema nikakve opasnosti po ljude, životnu sredinu i imovinu. Infrastruktura železnice Srbije je navela da je u sastavu teretne železničke kompozicije prevoznika "S-Rail" bilo ukupno 25 vagon-cisterni, a da je šest prevrnuto.
 
Rečeno je i da se obavlja istraga, kao i da su stručne službe angažovane kako bi pruga što pre bila raščišćena i osposobljena za redovan saobraćaj vozova.
 
Međutim, kako se vidi, do sada pruga nije odblokirana.  
  • Lala

    12.08.2024 22:24
    Komendija
    Pa prevrnuli su prošli put i onu dizalicu što su rentirali od Bugara , isto podizali cisterne , posle toga uzeli od Rumuna dizalicu da podignu Bugarsku dizalicu
  • Predrag

    12.08.2024 22:11
    Tragedija
    @ Dino badjo.
    Tragedija,brate tragedija!
    I ne znamo da li je veća sam događaj ili ovoliki broj sendvičars po svim komentarima.
  • Železnicar

    12.08.2024 17:31
    Nestrucni direktor
    Zeleznice su uvek vodile racuna i pazljivo rukovali sa ovom dizalicom, mđutim zadnjih par godina u taj organizacioni deo Infrastrukture zeleznice Srbije su dosli dokucani pregledaci kola (ljudi koji su duzili cekic i lupali tockove po vagonima osluskujuci zvuk tocka…) koji su zavrsili neku višu skolicu (na volseban nacin). Nekada je taj organizacioni deo vodio Sektor za vucu vozova, diplomirani inzenjeri masinstva i tada se znao red.
    Za ovakav propust u radu direktora, zamenika direktora, i ostalih sa visim školicama, prvo policija treba da ih odmah uhapsi a firma da im da otkaz sa obavezom nadoknade stete. STOP nazadnim stručnjacima !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina