Majke iz Bačke Palanke prekinule put ka Beogradu: Dobile poziv na sastanak od premijera

Majke iz Bačke Palanke koje su peške sa svojom decom krenule za Beograd prekinule su put nakon što im je stigao poziv na sastanak od premijera Miloša Vučevića.
Jaroslava Molnarova i Marija Bađurom su ranije danas krenule peške put Beograda jer kasne radovi na izgradnji boravka za decu sa invaliditetom, a čiju izgradnju je obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, piše N1.
 
Bađura je navela da je poziv stigao na imejl njihovog Udruženja.
"Dogovor je da se vidimo u četvrtak u Vladi, i to smo prihvatili jer smo uvek za neko mirno rešenje. Očekujemo da ćemo tada rešiti problem. Tražimo da se ubrzaju radovi na završetku dnevnog boravka, da se radi u tri smene, da se sve završi do kraja septembra, kao i da se deci obezbedi privremeni boravak dok se ne sagradi novi", rekla je Bađura za N1.
Ona je istakla i da veruje da se "može sagraditi 400 kvadrata za mesec i po dana uz dovoljan broj radnika i uz rad u tri smene".
 
"Ne mogu reći da sam zadovoljna sada, to ćemo videti u četvrtak. Nije danas bilo lako ali za našu decu ništa nije teško", istakla je Bađura.
  • Zorica

    20.08.2024 13:30
    Majke iz Bačke palanke
    Razdvojili su decu po dijagnozama, i svaka se posebno mora boriti za svoja prava koja joj zakonski pripadaju. Roditelji kao da nisu svesni ,koliko je to zlo. Svako dete sa poteškoćama u razvoju je isto, bez obzira na dijagnoze. Dijagnozama se trebaju baviti lekari a država je dužna da olakša lečenje i brigu roditeljima o toj deci. To nije uključeno radno vreme, nego 7/24 časa doživotno. Umesto da ministar ode i reši problem, on zakazuje sastanke. Laž je sve, svaki novi zakon ili pravilnik nešto uskraćuje ili otežava život i deci sa PP i roditeljima. To sam osetila na našem životu. Deca po selima žive zatvorena, nemaju ni 10% od onog što imaju gradovi. Kao i da ne postoje
  • Gaga

    20.08.2024 08:50
    A što premijer ne pošalje nekog, ne mora sam da troši svoje skupoceno vreme, da proveri kako stoje stvari i pomogne da se to ubrza, bez suvišne priče i samoreklamiranja? Možda bi ga tada neko i poštovao. Ovako će obrlatiti očajne žene i uceniti ih, a one zapravo ništa neće dobiti i još će morati da idu u Bg.
  • Fića

    20.08.2024 07:57
    Nakon Izjave...!
    Nakon čuvene Izjave :
    "Neču se kandidovati za preCednika", svako ko mu veruje - sam je kriv za sve što mu /nam se dešava.
    Ne švabe, amerikenjci, englezi...!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.

Ponovo buknuo požar kod Subotice

Požar u Radanovačkoj šumi kod Subotice je danas ponovo buknuo zbog jakog vetra, iako je u nedelju bio delimično stavljen pod kontrolu.

Kakav akva park planira Inđija?

Opština Inđija objavila je 4. septembra javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju hotela sa akva parkom, u okviru ranije najavljenog projekta Panonske terme.