Sloga: Neprihvatljivo što zaposlenima u Opštoj bolnici Vrbas nisu isplaćene zarade

Udruženi sindikati Srbije Sloga - sindikat zdravstva i socijalne zaštite ocenili su kao neprihvatljivo to što zaposlenima u Opštoj bolnici Vrbas do danas nisu isplaćene zarade.
 Sloga: Neprihvatljivo što zaposlenima u Opštoj bolnici Vrbas nisu isplaćene zarade
Foto: 021.rs (Ilustracija)
"Radnici Opšte bolnice Vrbas nisu krivi zbog lošeg upravljanja zdravstvenim ustanovama, te je nedopustivo da zbog toga budu kažnjeni neisplaćivanjem zarađenih plata. Plate koje su mukom zarađene moraju biti isplaćene, bez izuzetka", navodi se u saopštenju Sloge.
 
Taj sindikat zahteva od države da hitno reaguje, osigura isplatu zarađenih plata svim radnicima u toj zdravstvenoj ustanovi i da ispita sve okolnosti koje su dovele do takve situacije.
Naročito insistiraju na ispitivanju zakonitosti i pravednosti izvršenja koje je dovelo do zaplene dela zarada zaposlenih u Opštoj bolnici Vrbas.
"U ime svih radnika u zdravstvu, jasno poručujemo da nećemo dozvoliti da se njihov rad omalovažava ili da budu izloženi nepravdi zbog propusta u sistemu", tvrde iz Sloge i pozivaju nadležne institucije da preduzmu sve neophodne mere kako bi se ova situacija odmah rešila.

Teme

Vrbas
  • Blazo

    27.08.2024 08:35
    Vrbas
    Realno opstina Vrbas je duzna kao Grcka. Dobro je da ista funkcionise. Potreban je izuzetan talenat da se opstina sa tolikom industrijom dovede do prosjackog stapa. Ozbiljni talenti samo mogu to da urade. Dubok naklon opstinskim vlastima koje daju 100% svojih kapaciteta. Cak su uspeli i zeleznicku stanicu da izgube. Nova stanica u kukuruzima kilometrima daleko od prvih kuca. Kako ste se toga samo setili.
  • Gagi

    21.08.2024 11:47
    Ali zato će svi dobiti
    3 crvene za miting narednog puta .

    Ne žalim ih ni dve milisekunde.

  • Tdz

    21.08.2024 11:16
    Kako se zaposleni u Opstoj Bolnici u Vrbasu ophode prema pacijentima, o njihovoj nebrizi prema pacijentima nisu zasluzni da se zovu doktorima.
    A za svaki rad duzni su da dobiju plate pa cak i za ovaj nerad.

    Naravno cast izuzecima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.

Ponovo buknuo požar kod Subotice

Požar u Radanovačkoj šumi kod Subotice je danas ponovo buknuo zbog jakog vetra, iako je u nedelju bio delimično stavljen pod kontrolu.

Kakav akva park planira Inđija?

Opština Inđija objavila je 4. septembra javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju hotela sa akva parkom, u okviru ranije najavljenog projekta Panonske terme.