Ekološki pokret: Nesnosan smrad u Bačkoj Topoli, onemogućen normalan život

Ekološki pokret "Za sadašnjost i budućnost" iz naselja Bajša, u opštini Bačka Topola, zahteva od opštinske vlasti da reaguje povodom nesnosnog smrada koji se širi ovim prostorom.
Ekološki pokret: Nesnosan smrad u Bačkoj Topoli, onemogućen normalan život
Foto: 021.rs
Kako tvrde, nesnosan smrad onemogućuje normalan život građana i provetravanje prostorija u kojima žive.
"Takođe, preko puta fabrike Žibel u Bačkoj Topoli na njivu je ispuštena smrdljiva otpadna materija organskog, verovatno životinjskog porekla, sudeći po smradu", ističe se u saopštenju tog pokreta.
Oni, kako navode, zahtevaju da se učini sve što je moguće, da se shodno članu 74. Ustava Srbije građanima obezbedi elementarno pravo na zdravu životnu sredinu, zbog čega stanovnici ne mogu prošetati niti provetravati svoje domove.
 
Ekološki pokret je pozvao opštinsku vlast da utvrdi poreklo smrada jer, kako ocenjuju, postoji više mogućih izvora: fabrika Žibel, farme pilića Topika, prečistači otpadnih voda ili farme svinja.
 
"Utvrditi ko je ispustio smrdljivu materiju pored magistralnog puta. Čija je njiva i kog je porekla taj material", poručili su.
  • dacic

    22.08.2024 23:16
    z
    To nije smrad, to je LaBazd novi parfem sns-ovskog čopora
  • Loptica!!!

    22.08.2024 14:40
    Građani nikad postojali nisu..
    Mnogo dugo se igraju sa tom jednom lopticom koja se zove građanstvo. Ta jadna loptica je sva izlupana, izdubljena i istrošena, a SUDIJA i njegovi pomoćnici to kao NE VIDE! Navikli da namigivanjem i lupanjem po ramenima igraju. Izem ti ja takav meč, međ 2 tima šampiona. Oni se samo igraju ozbiljnosti BEZ i tu se priča završava. Ozbiljnost im kompenzuju pare, dok kod građana ozbiljnost mora da bude uslov za pare! Razlika u kvalitetu je toliko očita i nemerljiva! Veliko Vam HVALA za sve što niste učinili da nam ulepšate život u gradu i što niste u stanju da prepoznate potencijal koji on ima. Verovatno zato što sve vreme vidite isključivo samo svoj! Zato ga i imate sve manje... Karma kume, karma!!!
  • Blago nama

    22.08.2024 10:40
    To je visedecenijski problem koji niko nece da resi... Probali su ljudi da tuze, da protestvuju, ali dzabe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.

Ponovo buknuo požar kod Subotice

Požar u Radanovačkoj šumi kod Subotice je danas ponovo buknuo zbog jakog vetra, iako je u nedelju bio delimično stavljen pod kontrolu.

Kakav akva park planira Inđija?

Opština Inđija objavila je 4. septembra javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju hotela sa akva parkom, u okviru ranije najavljenog projekta Panonske terme.