Majke iz Bačke Palanke od Vučevića dobile obećanje oko izgradnje dečijeg dnevnog boravka

Jaroslava Molnar, jedna od majki iz Bačke Palanke, koja je nekoliko dana ranije krenula peške za Beograd u znak protesta izjavila je da su roditelji zadovoljni ishodom sastanka sa premijerom.
Majke iz Bačke Palanke od Vučevića dobile obećanje oko izgradnje dečijeg dnevnog boravka
Foto: Pixabay
Ona je nekoliko dana ranije krenula peške za Beograd u znak protesta jer nije ispunjeno obećanje za izgradnju dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u toj opštini.
"Naši zahtevi će biti realizovani, 1. oktobra će se u geronotološkom centru koji pripada pokrajini, napraviti privremeni boravak, do završetka objekta koji se gradi, a on treba da bude završen 31. decembra, do kraja godine", rekla je Molnar za N1.
 
Uporedo će se, kako je dodala, raditi nabavka za opremanje i tražiti radnici, da ne dođe do toga da se završi objekat, a da se posle toga ide u opremanje, licenciranje, traženje ljudi.
Navela je da "20 godina sluša obećanja od lokalne samouprave", i da je mišljenje roditelja uvek bilo da "Beograd nije bio u potpunosti upoznat sa njihovom problematikom".
 
"Zato smo tražili da dođemo do predsednika, ali premijer je čvrsto obećao da će se i on uključiti u sva dešavanja, što se tiče same gradnje boravka, njegovog opremanja, zapošljavanja… Ako vidimo da nešto nije u redu, momentalno da signaliziramo, da li njemu, ili njegovim pomoćnicima", kazala Molnar.
 
Dodala je da će na izgradnji boravka ostati angažovan stari izvođač radova, ali da će "morati da se radi drugačijim tempom".
 
Nekoliko roditelja iz Bačke Palanke ranije ove nedelje se uputilo peške ka Beogradu, nezadovoljno ishodom sastanka sa zvaničnicima opštine oko probijanja rokova izgradnje pomenutog dnevnog boravka, zbog čega su tražili sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je obećanje o izgradnji dao 2022. godine.
 
Pešački "protest" su prekinuli kada im je stigao poziv premijera Vučevića za današnji sastanak.
  • Paja

    22.08.2024 18:59
    Pa on je i svojoj majci rekao da bolje zna u koje ga vreme rodila nego ona sama.Vas ce da prevesla samo tako.
  • pajo patak

    22.08.2024 16:14
    jedna je majka
    a drevna srpska narodna izreka kaže: obećanje ....... radovanje.
  • Aha

    22.08.2024 16:03
    A gde je pečat? Pa ja njima ne bi na reč verovao ni kad kažu da vole svoje roditelje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.

Ponovo buknuo požar kod Subotice

Požar u Radanovačkoj šumi kod Subotice je danas ponovo buknuo zbog jakog vetra, iako je u nedelju bio delimično stavljen pod kontrolu.

Kakav akva park planira Inđija?

Opština Inđija objavila je 4. septembra javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju hotela sa akva parkom, u okviru ranije najavljenog projekta Panonske terme.