Deset slučajeva groznice zapadnog Nila u Vojvodini: Svi na bolničkom lečenju

Na teritoriji Vojvodine registrovano je ukupno deset slučajeva groznice zapadnog Nila.
Deset slučajeva groznice zapadnog Nila u Vojvodini: Svi na bolničkom lečenju
Foto: Pixabay
Kako se navodi u saopštenju Instituta za javno zdravlje Vojvodine (IZJZV), slučajevi su registrovani na teritoriji Južnobanatskog, Severnobačkog, Srednjebanatskog, Zapadnobačkog i Južnobačkog okruga.
Prosečan uzrast obolelih je 64 godine. 
 
Svi potvrđeni slučajevi imaju pridružene komorbiditete, boluju od neuroinvazivnih formi bolesti (upala mozga i moždanica) i nalaze se na bolničkom lečenju.
Groznica Zapadnog Nila je sezonsko oboljenje koje se prenosi ubodom zaraženog komarca, a sezona transmisije virusa u Srbiji uobičajeno traje od juna do novembra.
 
Period od uboda inficiranog komarca do pojave bolesti je od dva do 14 dana. 
 
Za više informacija o virusu Zapadnog Nila pogledajte OVDE. Ukoliko se jave simptomi bolesti potrebno je javiti se svom lekaru.
  • Deda Steva

    23.08.2024 23:10
    U Rumi komarci haraju , ne možeš uveče izaći u dvorište od njih , nemaju para da tretiraju komarce a plaćaju večeras Karleušu da peva na trgu . Mada ko zna možda se i komarci razbeže od njenog pevanja .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.

Ponovo buknuo požar kod Subotice

Požar u Radanovačkoj šumi kod Subotice je danas ponovo buknuo zbog jakog vetra, iako je u nedelju bio delimično stavljen pod kontrolu.

Kakav akva park planira Inđija?

Opština Inđija objavila je 4. septembra javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju hotela sa akva parkom, u okviru ranije najavljenog projekta Panonske terme.