Inđija kreće u borbu protiv lažiranih povreda od ujeda pasa

Na ime naknade štete za ujede pasa, za fizičke bolove i pretrpljeni strah, za godinu dana JKP "Komunalac Inđija" i Opština Inđija plate preko 40 miliona dinara.
Inđija kreće u borbu protiv lažiranih povreda od ujeda pasa
Foto: Pixabay
Predsednik Opštine Marko Gašić smatra da je reč o "ozbiljnoj zloupotrebi opštinskog budžeta", prenosi IN Medija.
 
"Ima dela advokata, dela sigurno nekog i iz zdravstva koji je deo te priče oko ujeda pasa lutalica. Sledeće nedelje je dogovoren sastanak svih subjekata od Doma zdravlja, Komunalca, načelnika Opštinske uprave pa sve do policijske stanice. Probaćemo da se maksimalno, svako iz svog domena, uključi i krenemo u rešavanje tog problema", kaže predsednik Opštine Inđija Marko Gašič.
Gašić je objasnio da lokalnoj samoupravi nisu problem ljudi koje je stvarno ujeo pas lutalica već oni koji napad pasa lutalica lažiraju.
 
"Tu se pojavljuju već imena, sve smo analizirali i krećemo u jednu ozbiljnu borbu protiv toga", kazao je Gašić i pozvao sugrađane koji lažiraju napade pasa lutalica da sa tom praksom prestanu.
"Nećemo više dozvoliti da bilo ko živi na račun budžeta, maksimalno ćemo zaštiti budžet građana i ovakve stvari više nećemo dozvoljavati", zaključio je on.
 
Na ovaj problem ukazivao je i bivši predsednik opštine Inđija Vladimir Gak kada je u 2022. godine rekao da postoji "dobro organizovana kriminalna grupa".
 
Već u februaru naredne 2023. godine, saopšteno je iz lokalne samouprave da je za samo dve nedelje oko trideset pasa lutalica sklonjeno sa ulica Inđije.
  • Куп је битан

    27.08.2024 12:30
    Пси луталице редовно нападају бициклисте у Новом Саду. Велику одговорност сноси грађани који псима луталицама доносе воду и храну. Ако их толико волите, зашто их не удомите?
  • NN

    26.08.2024 08:57
    Novi Sad
    niko ne spominje po ovom pitanju, a trebalo bi ...
  • Ivan

    25.08.2024 19:37
    Sve advokate koji ih dovode na sud kazniti oduzimanjem licence. Sve doktore koji su izdali potvrdu oduzimanje licence pa da vidis kako ce se srediti nakon 100 njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.

Ponovo buknuo požar kod Subotice

Požar u Radanovačkoj šumi kod Subotice je danas ponovo buknuo zbog jakog vetra, iako je u nedelju bio delimično stavljen pod kontrolu.

Kakav akva park planira Inđija?

Opština Inđija objavila je 4. septembra javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju hotela sa akva parkom, u okviru ranije najavljenog projekta Panonske terme.