Zaposleni oštetio firmu za 8,3 miliona dinara: Dao drugom da na račun kompanije toči gorivo

Zaposleni u jednoj transportnoj firmi u Inđiji uhapšen je nakon što je kompaniju oštetio za više od osam miliona dinara.
Zaposleni oštetio firmu za 8,3 miliona dinara: Dao drugom da na račun kompanije toči gorivo
Foto: Pixabay
Policija je uhapsila 40-godišnjeg R.B. zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti, kao i 38-godišnjeg K.R. koji se tereti za isto krivično delo u pomaganju.
Sumnja se da je R.B. kao zaposleni u jednoj transportnoj firmi iz Inđije, u kojoj je bio ovlašćen da se stara o korišćenju kartica za gorivo i utrošku, u nameri da sebi i drugom  pribavi protivpravnu imovinsku korist, kartice za plaćanje goriva predao K.R. koji nije zaposlen u ovoj firmi.
On bi potom navedene kartice, kako se sumnja, neovlašćeno koristio za točenje i plaćanje goriva.
 
Po prijemu faktura za navedeno utočeno gorivo, izvršeno je plaćanje goriva sa računa ove firme, koja je na taj način oštećena za više od 8,3 miliona dinara.
 
Osumnjičenom R.B. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok je K.R. već priveden tužilaštvu.
  • Bananamen

    27.08.2024 09:56
    Ok lepo, a kad cemo citati o velikim lopovima?
  • Dejan

    26.08.2024 20:51
    srb
    Sta sad vi nas obavestavate o finansijskom kriminalu, to je posao za policiju,tuzilastvo ! Sta sad mi tu treba da radimo,navijamo za nekog od njih ili sta ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.

Ponovo buknuo požar kod Subotice

Požar u Radanovačkoj šumi kod Subotice je danas ponovo buknuo zbog jakog vetra, iako je u nedelju bio delimično stavljen pod kontrolu.

Kakav akva park planira Inđija?

Opština Inđija objavila je 4. septembra javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju hotela sa akva parkom, u okviru ranije najavljenog projekta Panonske terme.