Usvojena inicijativa o besplatnim udžbenicima u Sremskoj Mitrovici koju je pokrenuo Kreni-promeni

Na sednici Gradske skupštine Sremska Mitrovica usvojena je Narodna inicijativa za besplatne udžbenike za sve osnovce na teritoriji ovog grada koju je pokrenuo lokalni tim Kreni - promeni.
Usvojena inicijativa o besplatnim udžbenicima u Sremskoj Mitrovici koju je pokrenuo Kreni-promeni
Foto: 021.rs
Ovu Narodnu inicijativu svojim potpisima podržalo je 3.839 građana, navodi se u saopštenju Kreni-promeni.
Odluka o usvajanje ove Narodne inicijative na sednici Skupštine opštine Sremska Mitrovica izglasana je jednoglasno glasovima i vlasti i opozicije, a naredni korak je formiranje radne grupe koja će uraditi predlog zvaničnog akta.
"Ovo je velika pobeda za sve roditelje i decu u Sremskoj Mitrovici. Naš cilj je bio da osiguramo pravo svakog deteta na obrazovanje, bez obzira na materijalne mogućnosti, i drago nam je što su odbornici prepoznali značaj ove inicijative", istakao je Žarko Babić, lider lokalnog tima Kreni-promeni i odbornik u Skupštini grada Sremska Mtrovica.
 
Dodao je da žele da pošalju poruku da je ulaganje u obrazovanje i decu najbolja investicija.
 
"Politika Kreni - Promeni je da najveći resurs Srbije jesu mladi i deca. Oni su najveće prirodno bogatstvo koje Srbija ima. Jedan o dajvećih problema s kojima se Srbija suočava jeste pitanje odlaska mladih i obrazovanih iz zemlje. Ovo je samo jedan simboličan korak u vraćanju vrednosti obrazovanja u našem društvu. Nastavićemo borbu za besplatne udžbenike i u drugim delovima Srbije", poručio je Babić.
  • 123

    29.08.2024 08:30
    Dokaz da sve moze...samo se nije htelo!
  • Sremac

    28.08.2024 16:07
    Za sve postoji...
    ...prvi put.

    Prvi put da je vlast u Mitrovici podržala opozicionu akciju, koliko god da je ona dobra. Da li je to dobro ili loše, videćemo.

    BTW, nije ime pokreta samo Kreni promeni, nego Kreni promeni - Mlada Mitrovica.
  • bibi

    28.08.2024 15:17
    eto
    Odlična prilika da se ljudi edukuju o razlici između narodne inicijative i ankete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.