Vučević na Danima porodice: Nemojte da nas dekodiraju da bi nas onda ubedili da smo napredni

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević otvorio je danas u Perlezu "Dane porodice" manifestaciju koja "promoviše porodicu i porodične vrednosti".
Vučević na Danima porodice: Nemojte da nas dekodiraju da bi nas onda ubedili da smo napredni
Foto: Beta (Vlada Srbije/Slobodan Miljević)
Vučević je ukazao da porodice treba poštovati i da nikome ne treba ništa nametati niti terati na bilo šta.
 
"U vreme kada smo poštovali porodicu i očeve i majke, bake, deke i vaspitali decu i čuvali otadžbinu, mi smo tada bili najmoderniji, najrazvijeniji, najsnažniji i najhrabriji, najorganizovaniji i sabrani, nemojte da nas dekodiraju da bi nas onda ubedili da smo napredni i uspešni", rekao je on.
Ministarka Đurđević Stamenkovski kazala je da je "važno boriti se da porodica u 21. veku bude najvažniji nacionalni interes, da porodične vrednosti budu izvorište duhovnog i kulturnog preporoda i da učinimo sve da demografska obnova bude nacionalni zadatak".
 
"Nije dovoljno podići roditeljski dodatak, izdvojiti subvencije za kupovinu prve kuće, prvog stana i nije dovoljno ulagati u infrastrukturne projekte, u puteve, u škole, u obdaništa i dečija odmarališta i igrališta, svi zajedno moramo da se borimo da nas ima, jer pobedićemo samo ako nas u 21. veku bude i ako ostanemo ovde na zemlji naših predaka, svoji na svome, ovde u porodičnoj Srbiji", poručila je ona.
"Danas treba da pošaljemo snažnu poruku svima o negovanju porodičnih vrednosti, o značaju porodice i roditeljstvu, ali i o ulozi porodice u modernim izazovima i različitim modelima ponašanja koji su danas prisutni", kazao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.
 
Otvaranju "Dana porodice" prisustvovali su brojni ministri, pokrajinski sekretari, kao i gradonačelnici gradova i predsednici opština koji su prikazali mere pronatalitetne politike koje sporovode u svojim sredinama.
  • Jakobsfield

    09.09.2024 10:56
    Bake i deke...
    ...su danas isti oni koje ste krajem osamdesetih trovali šovinizmom, pa ih onda takve devedesetih slali u ratne klanice. Pa su njihova deca izrodila unuke koji danas ošišani "na opasno", odeveni u crne majice, usrdno sprovode te vaše tradicionalne vrednosti po školama i ulicama (bez razlike). Samo neka mi deca dobrostojećih "uglednih" advokata koja su gimnaziju završavali 30 km od rodnog grada i nesvršeni studenti društvenih nauka ne drže lekcije o bilo kakvim vrednostima.
  • Samo kažem...

    09.09.2024 08:58
    MIlica nije prebacila cenzus od tri posto...KOga ona predstavlja?
  • +65

    08.09.2024 10:47
    Kao sto je neko vec spomenuo,ova predstava je odrzana izmedju Titela i Perleza,gospoda nisu ni krocila u selo.Ovo je najobicniji populizam koji je mogao da se organizuje i u Kamenickom parku,bar bi bio jeftiniji. Inace,Perlez je nekada bio lepo,veliko i bogato selo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.

Presušilo jezero Rusanda kod Melenaca

Jezero Rusanda kod Melenaca, jedinstveni biser banatske ravnice, predstavlja slano jezero, okruženo slatinskim staništima koji predstavljaju veliko prirodno bogatstvo za taj kraj.