Kakav akva park planira Inđija?

Opština Inđija objavila je 4. septembra javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju hotela sa akva parkom, u okviru ranije najavljenog projekta Panonske terme.
Kakav akva park planira Inđija?
Foto: Pixabay (ilustracija)
Javna prezentacija traje do srede, 11. septembra.
 
Turistički kompleks će se prostirati na parceli površine 59.033 m², a planirana je fazna gradnja. U prvoj fazi predviđena je izgradnja akva parka sa zatvorenim i otvorenim bazenima i letnjim barom, dok će druga faza obuhvatiti izgradnju hotela sa spa centrom, prenosi Inmedija.
Bazeni će biti dostupni kako gostima hotela tako i dnevnim posetiocima, a kapacitet je planiran za oko 1.000 dnevnih posetilaca.
 
Spoljni bazeni uključuju bazen za relaksaciju sa barom, relaks bazen sa toplom vodom i pristupom iz zatvorenog bazena, kao i dva đakuzi bazena. Zatvoreni bazeni obuhvataju bazen za plivanje, relaks bazen, dečji bazen, bazen za zabavu sa veštačkim talasima, bazen sa toboganima i đakuzi bazen.
Podsetimo da je sredinom 2015. najavljivana izgradnja Akva parka u Inđiji čiji je investitor trebalo da bude kompanija BlackOak Developments.
 
Tada je rečeno i da će u Inđiji biti izgrađen akva park po uzoru na one u Dubaiju, a projekat je procenjen na 40 miliona evra.
 
Osam godina kasnije, tadašnji predsednik opštine Inđija Vladimir Gak ponovio je priču o izgradnji akva parka, a kao investitora je najavio "čoveka koji ima više hotela i akva parkova u regionu".
 
Firma koja će graditi Akva park u Inđiji je "Voda Sinđelić Ruc Ždrelo" i osnovana je 18. maja 2006. godine.
 
U Srbiji ima četiri ogranka i to MDM Terme u Vrnjačkoj banji, Mlavske terme u Petrovcu  na Mladi i Soko terme u Soko banji. Četvrti ogranak je u Inđiji i naziv mu je Panonske terme. 
  • Timko

    10.09.2024 23:54
    Od koga li je ovaj Gak naučio da toliko laže?
  • Dema Gogić

    10.09.2024 03:57
    Odgovor na pitanje iz naslova: akvapark bez vode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.