SSP: Država daje Linglongu milione evra i plodnu zemlju, a Zrenjaninci godinama nemaju vodu

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Zrenjanin Sonje Pernat ocenila je danas da nije u redu što Vlada Srbije daje kineskoj kompaniji Linglong milione evra državne pomoći.
SSP: Država daje Linglongu milione evra i plodnu zemlju, a Zrenjaninci godinama nemaju vodu
Foto: Pixabay
Osuđuje i to što se daje najplodnija zemlju u Vojvodini, dok Zrenjaninci godinama nemaju pristup čistoj vodi.
"Linglong dobija subvencije, oslobađanje od poreza dok se zakoni Srbije, prava radnika i ekološki standardi ignorišu. Država žmuri na ozbiljne prekršaje, a profit ovakvih projekata dolazi direktno na teret naših građana. Linglong radi već tri godine, ali rijaliti otvaranje priprema se za danas gde je sve spremno za još jednu političku farsu", navela je u pisanoj izjavi Pernat.
Ona je upitala nadležne kada će Zrenjaninci biti prioritet i dodala da je upitno kako rad te fabrike utiče na zdravlje ljudi.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas pokretanju serijske proizvodnje guma u fabrici Linglong.
  • Milovan

    13.09.2024 21:09
    Dokle god ono što se zove opozicija ima ovakve kadrove,koji pričaju samo da bi nešto rekli koliko god to bilo glupo ništa od vlasti!
  • Novosadjanin

    13.09.2024 20:56
    Glasali ste, dobili ste
    A kako odn. za koga glasaju ti Zrenjaninci !? I zašto se ni posle skoro 30 godina ne mogu da slože oko izgradnje vodovoda !?
  • predrag

    13.09.2024 15:08
    @ student
    Slazem se da je to borba na 2 fronta, pojedinac i drzava/velike firme.
    Mozemo kao ona Greta da ne putujemo avionom i sl.
    Ili bar smanjimo i pazimo na sitnije stvari.
    Ali mislim da drzava svojim nemarom (voda u NS ili ZR ili nekontrola pesticida..) i tolerancijom prema stranim prljavim proizvodnjama puno vise stete pravi od pojedinaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.