"Vojvođani će imati nove mogućnosti prevoza do primorja": Sledeće godine i od Subotice voz za Bar

Izvršni direktor za saobraćaj i komercijalne poslove "Srbija voza" Zoran Puzović izjavio je da je u toku letnje sezone železničku liniju Novi Sad-Beograd-Bar koristilo više od 85.000 putnika.
"Vojvođani će imati nove mogućnosti prevoza do primorja": Sledeće godine i od Subotice voz za Bar
Foto: 021.rs
Kako je dodao, za sledeću godinu planirano je uspostavljanje železničke linije između Bara i Subotice. 
 
"U toku letnje sezone, od 14. juna do 15. septembra ove godine, železničku liniju Novi Sad/Beograd – Bar koristilo je više od 85.000 putnika, što predstavlja povećanje u odnosu na isti period prošle godine", rekao je Puzović za Tanjug.
On je podsetio da je u junu ove godine sa crnogorskim primorjem povezan i Novi Sad uvođenjem dnevnog polaska koji saobraća do Bijelog Polja, gde putnici nastavljaju putovanje do Bara vozovima iz flote crnogorske železnice. 
 
"Ovo je bila treća linija na kojoj su uvedeni švajcarski Flirt vozovi najnovije generacije koji putnicima pružaju vrhunski nivo udobnosti tokom putovanja", rekao je Puzović.
On je rekao i da će međunarodni večernji voz, koji obezbeđuje dodatni komfor putnicima u vidu mogućnosti korišćenja kola za spavanje i prevoza automobila, nastaviti da saobraća tokom cele godine na relaciji Zemun - Bar - Zemun.
 
"Za sledeću godinu planirano je uspostavljanje železničke linije između Bara i Subotice, što će putnicima iz Vojvodine ponuditi nove mogućnosti prevoza do primorja", rekao je Puzović.
 
On je ocenio da će očekivana rekonstrukcija pruge Beograd - Bar u narednom periodu značajno ubrzati putovanja i unaprediti železničku vezu između Srbije i Crne Gore. 
  • Bojan

    19.09.2024 19:22
    @Gurko

    Dečko nema šta da negde idemo kad smo ovde kod kuće, a sa vama takvim prijateljima šta će nam neprijatelji?
  • Boki A

    19.09.2024 19:12
    Bolje za sve
    Da je pruga bolja i vozovi kvalitetniji bilo bi i 500.000 ljudi. Ja prvi putovao bih vozom. Ovako da mi daju besplatno ne bih išao. I taj prelaz iz jedne u drugu državu mora biti brži i bezbolniji. Šteta...
  • NS

    19.09.2024 17:57
    bilo bi sjajno kad bi mogao i auto voz da stane u NS

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.