MUP: Spasioci svakodnevno obilaze područja potencijalno ugroženih zbog poplava

Vatrogasno-spasilačke jedinice svakodnevno obilaze područja potencijalno ugroženih zbog poplava na osnovu informacija javnih vodoprivrednih preduzeća i najavljenog povećanja vodostaja Dunava.
MUP: Spasioci svakodnevno obilaze područja potencijalno ugroženih zbog poplava
Foto: MUP
Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, spasioci se upoznaju sa situacijom na terenu i ostvaruju kontakta sa stanovništvom na lokacijama Sremska Mitrovica- mesto Slankamen (Banja Slankamen).
Takođe se upoznavaju sa situacijom na lokacijama ⁠Sombor- naselje Beračka kod Bezdana, ⁠Novi Sad – vikend-naselje Čelarevo i Florida i ostrvo Govneš u opštini Bačka Palanka, vikend-naselje Gložan, Gložan 2 i Gložan 2010 u opštini Bački Petrovac. To isto čine i kod vikend-naselja Čerevićka skela 9903 i 6697, vikend-naselja Bačko Novo Selo, opština Bač, i naselja Banoštor, Čerević i Dunavac, opština Beočin, ⁠Pančevo – kod vikend-naselja, kod Apatina u opštini Apatin i vikend-naselje Bogojevo, opština Odžaci.
Jedna od tačaka koju pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Somboru obilaze je nasip na Dunavu, u nebranjenom delu u vikend-naselju Baračka kod Bezdana, u kojem nema meštana ni ugroženog stanovništva.
 
"Iako trenutno na navedenim lokacijama nema ugroženog stanovništva, vatrogasci-spasioci nastaviće i narednih dana da obilaze potencijalno kritične tačke i razgovaraju sa stanovništvom. Sektor za vanredne situacije biće u stalnom kontaktu sa svim vodoprivrednim preduzećima, RHMZ i ostalim činiocima sistema zaštite i spasavanja do potpune stabilizacije hidrološke situacije na svim slivovima", piše u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina