Gojković i Vučević obišli S. Mitrovicu: Za 23. oktobar najavili sednicu o projektima u Vojvodini

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević posetili su danas Sremsku Mitrovicu, i tom prilikom sastali se sa gradonačelnikom Branislavom Nedimovićem.
Gojković i Vučević obišli S. Mitrovicu: Za 23. oktobar najavili sednicu o projektima u Vojvodini
Foto: Pokrajinska vlada
Tom prilikom najavljena je i zajednička sednica Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade koja će se održati 23. oktobra i biće posvećena najvažnijim projektima u Vojvodini.
"Sremska Mitrovica mora da iskoristi svoje izuzetne turističke potencijale, jer arheološko nalazište koje ima je retkost u Evropi. Podržaćemo razvoj ovog grada kako bi on postao grad kulture s obzirom na to da se uskoro završava rekonstrukcija zgrade Pozorišta Dobrica Milutinović, velika investicija Pokrajinske vlade. Sremska Mitrovica je ispunila sve uslove za moderan grad", navela je Gojković.
 
Biće to prilika, prema njenim rečima, da se Sremska Mitrovica predloži za grad kulture 2027. godine, "jer ima sve potencijale za to".
"Sremska Mitrovica ima jasnu viziju šta treba da radi na razvoju. U prethodnom periodu urađeno je mnogo na poboljšanju infrastrukture, otvaranju novih radnih mesta i dolasku novih investicija. Želimo da pokažemo da ovaj grad ima bogatu istoriju i tradiciju", istakao je Vučević.
 
Oni su obišli Osnovnu školu "Jovan Popović" i multifunkcionalne terene, koje je finansirala Pokrajinska vlada, zatim fabriku "Metalfer Steel Mill" za proizvodnju čeličnih proizvoda i Carsku palatu.
  • Jarvis

    25.09.2024 23:36
    Šta ste sad smislili, šta to hoćete od Sirmijuma?!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina