Naprednjak davio odbornika opozicije u Skupštini opštine Vrbas, intervenisala policija

Na sednici Skupštine opštine Vrbas, došlo je do fizičkog nasrtaja Ivora Lukina, člana opštinskog veća iz redova SNS, na odbornika Grupe građana "Oslobodimo Vrbas" Luku Mažara, piše Danas.
Naprednjak davio odbornika opozicije u Skupštini opštine Vrbas, intervenisala policija
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako kažu iz "Oslobodimo Vrbas", šef ove odborničke grupe Dragan Stijepović je, na početku sednice, sa govornice reklamirao povredu Poslovnika zbog uskraćivanja akreditacije snimatelju KTV Zrenjanin.
 
Nakon najave da neće napustiti govornicu dok se ne dopusti snimanje njenog toka, predsednica je napravila pauzu kako bi se sastali šefovi odborničkih grupa.
U tom trenutku došlo je do fizičkog okršaja, ali su na sreću prisutni odbornici sprečili veći incident, piše Danas.
 
Policija je po pozivu intervenisala, a sednica SO Vrbas je do daljeg odložena.
Luka Mažar kaže da Lukina ne poznaje, te da nikada pre nije imao problema sa njim.
 
"Kada je predsednica odredila pauzu, Lukin je ustao i krenuo da dobacuje prema opoziciji kako ne smemo da se javljamo za reč ako nismo pozvani. Replicirao sam mu da ni on nama ne može tako da se obraća, ako mu niko nije dao reč. Niti sam bio nepristojan, niti sam pokazivao bilo kakvu nameru da se dalje raspravljam ili obračunavam. Ipak, on je vidno iznerviran i besan prišao do mene, ščepao me za vrat i počeo da me steže. Držao me je tako par sekundi i ostao sam bez vazduha. Na kraju me odgurnuo", kaže Mažar.
 
Nakon toga, dodaje, usledio je haos. Skupština je prekinuta i pozvana je policija.
 
Ističe da su veći incident sprečili ostali odbornici, kako opozicije tako i vlasti, koji su skočili na Lukina i nameri da ga udalje što dalje od njega.
 
Policija je brzo stigla, a Mažar je prvo odveden u Hitnu pomoć gde je dobio lekove za smirenje i gde mu je konstatovana povreda, manji hematom na vratu. Posle bolnice, otišao je u policiju gde je dao izjavu.
 
"Nisam pomislio da će ovo da uradi, revoltiran jednom rečenicom. Na kraju su ga osuđivali i iz njegove partije, zašto napada čoveka koji je duplo mlađi od njega i kojem je ovo druga sednica u životu. Podneo sam tužbu protiv Lukina, jer je on nasilnik i sutra tako može napasti nečiju majku, ženu ili ćerku“, kazao je Mažar.

Teme

Vrbas
  • BGD 011

    27.09.2024 18:37
    Najvaznije je biti kumov kum
    Jel i taj Lukin jedan od 60 Vucicevih kumova?
  • NEKO

    27.09.2024 17:42
    Bahato
    Kako dolikuje sns-u.
  • f

    27.09.2024 17:12
    bravo za mazara
    hah taj lukin izgleda nije navikao da dvostruke arsine, pa ako moze zavirio bi i u tudje sediste, ali da se u njegovo ni slucajno ne viri. a pa ne moze to tako majstore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina