Subotički poljoprivrednici traktorima blokirali Ipsilon krak: Traže da država ispuni obećanja

Oko 70 poljoprivrednika iz Subotice sa oko 50 traktora blokirali su Ipsilon krak, zato što im Vlada Srbije nije ispunila obećanja data prošle godine. Njih dvadesetak je došlo automobilima.
Subotički poljoprivrednici traktorima blokirali Ipsilon krak: Traže da država ispuni obećanja
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Traktorima su u 12 časova izašli na put i blokirali ga. Najavili su da će blokada trajati do 14 časova, pa će napraviti pauzu do 15, kada će ponovo onemogućiti saobraćaj na tom putu. Tu će ostati do 18 sati, javlja N1.
 
Inače, poljoprivrednici od Vlade Srbije traže konkretne datume za realizaciju svojih zahteva. Traže moratorijum na sve poljoprivredne kredite, kao što je to učinjeno za vreme pandemije koronavirusa, zatim isplatu 17.000 dinara po hektaru za sertifikovano seme za sve poljoprivrednike, bez pravdanja kupovine računom, gorivo na svim pumpama bez akcize u 2025. godini, kao i ujedinjenje tržišta i berze.
Predsednik Udruženja poljoprivrednika Subotice Miroslav Matković za N1 govorio je o zahtevima.
 
"Prvi se tiče sertifikovanog semena, prošle godine u Kisaču je to dogovoreno. Evo, dan-danas nemamo tih para niti pravilnika. Da vidimo gorivo bez akciza, uređenje tržišta, moratorijum na sve kredite kao u vreme koronavirusa", kazao je Matković.
Stotinak poljoprivrednika juče je sa devet traktora organizovalo skup ispred Banovine, gde su poručili da su srpska poljoprivreda i selo na samrti. Događaj je organizovalo više udruženja poljoprivrednika iz Vojvodine, jer su nezadovoljni, kako su kazali, neispunjenim obećanjima države ali i generalnim stanjem u poljoprivredi.
 
Poljoprivrednici su najavili da će doći traktorima u Beograd, ukoliko Vlada Srbije ne ispuni obećanja koja im je dala.
  • Bata

    30.09.2024 13:12
    Jasno je zašto nikada neće otići za Beograd: boje se da im se nešto ne desi traktorima od kojih žive. Policija može biciklom da im blokira prolaz, jer neće da oštete radne mašine. Tako da su osuđeni da maltretiraju stanovnike okolnih gradova i lažu sami sebe i medije da će iĆi Za BeOgRaD.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina