BIA pozvala subotičke poljoprivrednike koji protestuju na razgovor - jedan i priveden

U Subotici je bez blokade saobraćaja nastavljen protest poljoprivrednika koji će o daljim koracima odlučiti kada se član Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotice Miroslav Matković vrati iz BIA
BIA pozvala subotičke poljoprivrednike koji protestuju na razgovor - jedan i priveden
Foto: 021.rs
Poljoprivrednici kod kružnog toka na "Ipsilon-kraku" auto-puta, koji čekaju sa oko 40 traktora, kazali su reporterki agencije Beta da su na razgovor u BIA pozvani i član Udruženja Marinko Kujundžić i Lalo Toldi iz kluba proizvođača Čantavir, kao i jedan poljoprivrednik iz Malog Iđoša.
 
Kažu da je član Udruženja Damir Perčić odbio da ide u BIA, a i da su se u medijima pojavili napisi da je on "hrvatski špijun".
Poljoprivrednici tvrde da je danas oko 9 časova došlo službeno vozilo sa beogradskim registarskim tablicama u kojem su bili pripadnici BIA u civilu i odveli Perčića na razgovor u svom centru u Subotici.
 
Plan je bio da u 11 časova krenu ka prostorijma SUP-a u Subotici da bi pružili podršku poljoprivrednicima na razgovoru, ali su odustali jer im je Matković poručio da ne dolaze.
Reporterka Bete je nezvanično čula da je u vezi sa zahtevima poljoprivrednika postignut dogovor da će moći da razgovaraju s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede.
 
U ponedeljak je oko 70 poljoprivrednih proizvođača sa pedesetak traktora blokiralo "Ispilon-krak" kod Subotice najpre od 12 do 14 časova, a zatim od 15 do 18 časova.
 
Oni od Vlade Srbije traže konkretne datume za realizaciju obećanja prošle godine dogovorenih s tadašnjom premijerkom Anom Brnabić.
 
Traže moratorijum na sve poljoprivredne kredite, kao tokom pandemije koronavirusa, zatim isplatu 17.000 dinara po hektaru za sertifikovano seme svim poljoprivrednicima, bez pravdanja kupovine računom, gorivo na svim pumpama bez akcize 2025. godine i uređenje robne berze.
  • Spiridon Kopicl

    01.10.2024 13:18
    Jbt....pa za nas je i Liban demokratija....
  • Od kada se

    01.10.2024 13:15
    BIA
    Bavi poljoprivredom !!!!????????????????????????????
  • skimmer

    01.10.2024 13:07
    BIA, umesto da juri one što lupaju minuse, maltretira pošten narod! Doći će i taj dan, razmontiraćemo i vas i njih!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Za vikend 25 udesa u Južnobačkom okrugu

U periodu od 27. do 29. septembra, u Južnobačkom okrugu, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, dve su zadobile teške povrede, a sedam je lakše povređeno.