Ipak bez isključenja gasa u delovima Vojvodine: Remont čvorišta u Gospođincima pomeren za proleće

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović kaže za RTS da, iako je najavljeno, "Transportgas" i "Srbijagas" odustaju od remonta gasnog čvorišta u Gospođincima.
Ipak bez isključenja gasa u delovima Vojvodine: Remont čvorišta u Gospođincima pomeren za proleće
Foto: Pixabay
Kako je Bajatović rekao za RTS, to znači da neće biti nikakvih prekida u snabdevanju gasom u Vojvodini.
 
Povodom najave da će zbog remonta gasnog čvorišta u Gospođincima više opština na području Vojvodine biti bez gasa ili će imati poremećaje u snabdevanju, Bajatović je objasnio da se radi o zameni ventila, ali da su zbog nezadovoljstva građana i potrošača koji nemaju druge energente rešili da te radove odlože na proleće.
Ostaje pri ranijoj prognozi da će se cena gasa kretati između 35 i 45 evra za megavat sat.
 
"Što se tiče tržišta gasa, cena nafte je pala, tako da će po naftnoj formuli i cena gasa doživeti neki pad, ali ne bih se oslanjao na to", rekao je Bajatović i dodao da može biti problema zbog transporta kroz Ukrajinu.
Prema njegovim rečima, može se očekivati da za privredu, koja ima promenljivu cenu, neće biti bitnih izmena cene.
 
Za domaćinstva je, dodaje, cena regulisana i neće se menjati.
 
"Količine gasa su manje-više obezbeđene i još se vode pregovori sa Rusima oko dodatnih količina", rekao je Bajatović.
 
Očekuje da pregovori sa "Gaspromom" počnu u prvom kvartalu sledeće godine, dok će se sada samo načelno razgovarati o tome.
 
"Mi smo ugovorom sa Azerbejdžanom pokazali da hoćemo da se diversifikujemo, ali problem je što u Azerbejdžanu nemate tu količinu gasa", napomenuo je Bajatović.

Teme

GAS

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Za vikend 25 udesa u Južnobačkom okrugu

U periodu od 27. do 29. septembra, u Južnobačkom okrugu, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, dve su zadobile teške povrede, a sedam je lakše povređeno.