LSV: Zrenjaninski naprednjaci se stide antifašističke borbe

Sramota je što lokalna naprednjačka vlast već godinama zanemaruje Dan oslobođenja Zrenjanina, poručuje Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani.
LSV: Zrenjaninski naprednjaci se stide antifašističke borbe
Foto: LSV-Vojvođani
Kako dodaju zrenjaninski ligaši, deluje da se gradska vlast čak i stidi ovog dana.
 
"Gradonačelnik Simo Salapura je shodno članu 3. Odluke o prazniku grada Zrenjanina imao obavezu da organizuje svečanu akademiju povodom današnjeg dana. Naravno, on to nije uradio i postavlja se pitanje zašto on krši odluke grada čiji je gradonačelnik", navode u LSV.

Oni se pitaju da li gradonačelnik ne poštuje antifašističku borbu, podržava istorijski revizionizam ili je u pitanju nešto treće.

"Lokalna vlast je i ove godine položila vence na nekolilo spomenika poginulim borcima, ali je bolje bilo da su te vence položili pred kućom narodnog heroja Mihaela Servoa, koja se urušila. To je i najbolji primer odnosa naprednjačke vlasti prema antifašističkoj borbi. A šta na sve ovo kažu zrenjaninski socijalisti i članovi partije Rasima Ljajića? Na papiru su antifašisti, ali u praksi se stide antifašizma", zaključuju u LSV.

  • Aca

    02.10.2024 11:42
    Naprednjaci nisu antifasti
    Naprednjaci sami po sebi nisu neki ubedjeni antifasti, a pre neki deceniju je I sam predsednik Vucic kao mladi desnicar pozivao da se za 1 Srbina ubije 100 Muslimana. Danas je napravljen dil SA mafijaskim strankama u Novom Pazaru, pa gle cuda, vecina Muslimana glasa za Vucica, a isto rade I vojvodjanski Madjari po nalogu svog diktatora Orbana, takodje ne tako ubedjenog antifasiste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Za vikend 25 udesa u Južnobačkom okrugu

U periodu od 27. do 29. septembra, u Južnobačkom okrugu, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba poginula, dve su zadobile teške povrede, a sedam je lakše povređeno.